Vučić i Brnabićeva sa Mogrenijevom u Berlinu

Predsednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić sastali su se u Berlinu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Vučić, Brnabićeva i Mogerinijeva razgovaraju o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu.

Sastanak prethodi samitu o Zapadnom Balkanu, u organizaciji lidera Nemačke i Francuske, Angele Merkel i Emanuela Makrona.

Cilj ovog skupa kako su prethodnih dana najavljivali različiti izvori iz EU jeste da se pre svega potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana, da se još jednom ponovi da je neophodno sačuvati stabilnost u regionu ali i da se oživi dijalog Beograda i Prištine. 

Samit u sedištu nemačke kancelarke Angele Merkel u Berlinu u počinje u 17.30. Pored predsednika i premijerke Srbije skupu prisustvuju lideri Crne Gore, BiH, Albanije, Severne Makedonije i predstavnici vlasti u Prištini.

Skupu će takođe, kako je najavljeno prisustvovati premijeri Hrvatske i Slovenije.

Sastanak zapadnobalkanske šestorke sa predsednikom Francuske i nemačkom kancelarkom trajaće oko dva sata nakon čega će uslediti i radna večera.

Merkelova i Makron će se medijima obratiti pre početka samita a nakon ovog skupa će biti doneti i zaključci odnosno smernice za budućnost Zapadnog Balkana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи