Usvojena uredba o poljoprivrednom zemljištu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o izmeni i dopuni uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke.

Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini, navodi se u saopštenju Vlade.

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2019. godini.

Ovom odlukom smanjena je carinska stopa sa osam na nula odsto za određenu robu (sredstva) koja se koristi za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom.

Rimokatolička crkva Svetog Mihaela Arkanđela sa Župnim domom u Kraljevu dobila je status spomenika kulture.

Crkva je sagrađena 1933. godine za potrebe velikog broja stanovnika katoličke veroispovesti iz Francuske, Nemačke i zapadnih delova Kraljevine Jugoslavije, koji su se doselili u Kraljevo, radi angažovanja u novoformiranom Vazduhoplovno-tehničkom zavodu.

Kao reprezentativni primer gotske sakralne arhitekture velike umetničke i istorijske vrednosti, ovaj verski objekat zaslužio je status spomenika kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво