Reagovanja na naslovnicu NIN-a

Povodom teksta u najnovijem broju NIN-a o bratu predsednika Vučića, pod naslovom "Veliki brat", reagovali su ministar Aleksandar Vulin, poslanik Igor Bečić i članica Predsedništva SNS-a Irena Vujović.

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je, povodom teksta o bratu predsednika u NIN-u, da u Srbiji svako ima pravo na čast, porodicu i zaštitu po zakonu osim porodice Vučić i zapitao zašto svi o tome ćute.

"Kada se o njima laže i kada se oni vređaju, ćute etički odbori, udruženja novinara, zaštitnici građana, poverenice za ravnopravnost, ćute tužilaštva", rekao je Vulin.

Narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže da su napad na Andreja Vučića i naslovna strana NIN-a samo nastavak jednog ozbiljnog i pažljivo pripremljenog plana kordinisanog iz nekoliko centara u regionu, uz nalog i podršku određenih evropskih zemalja, a sve "sa ciljem pokušaja ozbiljnog i surovog pritiska na predsednika Vučića da nastavi dijalog sa Prištinom pod uslovima koji su suprotni interesima Srba na KiM i Srbije u celini".

U saopštenju dostavljenom medijima Bečić upozorava da ćemo u narednom periodu biti svedoci "žestokih napada na Andreja, Danila i porodicu Vučić i predsednikove najbliže saradnike".

I članica Predsedništva Srpske napredne stranke Irena Vujović osudila je danas "napade" na članove porodice predsednika Vučića i ocenila da je cilj tih "neosnovanih i orkestriranih napada destabilizacija zemlje".

"U trenucima kada se predsednik snažno, delotvorno i odgovorno bori za budućnost Srbije nekakvi kvazi novinari i plaćenici na listama tajkuna koji su opljačkali ovu zemlju, režiraju i plasiraju laži i uvrede na račun njegove porodice. Nedopustivo je da se bilo čija porodica zloupotrebljava zarad političke borbe", rekla je Vujović.

I funkcioner SNS-a Goran Vesić je reagovao, izjavivši da je u pitanju kampanja koju opozicija vodi protiv porodice Vučić.

Najnoviji NIN donosi tekst o bratu predsednika Vučića, pod naslovom "Veliki brat" i nadnaslovom: "Andrej Vučić, mitovi i činjenice".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво