Joksimović i Fabrici o predstojećoj dinamici pregovora sa EU

Ministarka za evropske integarcije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici razgovarali su o planovima i aktivnostima naše države u procesu pristupanja – prvenstveno značaju programiranja i sprovođenja IPA projekata, prioritetima Srbije u evropskim integracijama i drugim važnim temama, navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke.

Jadranka Joksimović i Sem Fabrici razgovarali su o predstojećoj dinamici EU integracija, Izveštaju o napretku koji bi trebalo da obuhvati analizu ukupnih reformi u Srbiji u prethodnoj godini.

Joksimovićeva je izrazila očekivanje da će države članice EU imati dovoljno vremena i materijala da podrže potvaranje novih poglavlja do kraja godine. 

Naglašava da je EU dominantan razvojni partner Srbije i da je građani prepoznaju kao navećeg i naznačajnijeg donatora, odnosno da su njennj članice najveći investitori u srpsku privredu. 

Podseća, u tom smislu da naša država iz fonodova EU, na godišnjem nivou dobija oko 200 miliona evra bespovratnih sredstava koja se koriste za brojne razvojne projekte. Ove godine, planirano je da otpočnemo sa pripremom Zakona o kohezionoj politici.

Joksimovićeva i Fabrici razgovarali su i o primeni i korišćenju programiranih sredstava, sa akcentom na potrebi jačanja kapaciteta – kako ministarstava tako i jednica lokalne samouprave. U toku su razgovori o programiranju IPA sredstava za 2019. i 2020. godinu, navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво