Vučić: Brutalno ukidanje demokratije

Jedna od od ključnih tema predsednika Srbije Alkesandra Vučića sa predsednikom Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Đinpingom biće biće i Kosovo. Povodom odbijanja kandidature predstavnika Srpske liste, Vučić je rekao da je u pitanju brutalno ukidanje demokratije.

Aleksandar Vučić je rekao da je veoma zabrinut jer Srpskoj listi nije dozvoljeno da učestvuje na izborima za predsednike opština na severu Kosova.

"Mi smo potpisali Briselski sporazum, u tački sedam ili osam nam se nameće kao obaveza učešće na izborima po kosovskim zakonima. Sad im smeta što Srpska lista pobeđuje", rekao je Vučić novinarima.

Naveo je da je ogroman novac uložen kako bi se uništio ugled Srpske liste, kako bi se ona razorila, a Srbi odvojili od Beograda.

Vučić je rekao i da su stranci napravili svoje medije na severu Kosova kako bi razorili ugled Srpske liste i kako bi vodili kampanju za kriminalizaciju Srba.

"Ali nisu uspeli, jer Srbi sve znaju, oni će biti uz svoj narod i državu. Videli su da im ni milioni dolara ne pomažu da promene volju srpskog naroda", ukazao je predsednik Srbije.

Naveo je da su prvo iznenadili raspisivanjem izbora, a kada je Srpska lista najavila učešće, rekli su da nemamo pravo da učestvujemo.

"Albanci su mislili da Srbi neće želeti da učestvuju na izborima, a da sada, kada su Srbi rekli da će izaći i ponovo će pobediti, žele da im zabrane izlazak samo zato što se njihova politika ne sviđa Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju ili Veseljiju", ukazao je Vučić..   

Ocenio je da je to brutalno ukidanje demokratije. 

"Sačekaćemo da vidimo šta će reći u Berlinu tim povodom. Neću da kažem na šta me to podseća, kada branite nekome da se kandiduje, iako ta politika nema u sebi ništa protivzakonito. To ću pitati i Merkelovu i Makrona. I sve ostale ću pitati, to ću objasniti i Siju i Putinu, mada sam siguran da su u saglasju sa nama", rekao je Vučić.

"Ja moram da kažem da ne razumem...Uvek sam poštovao kancelarku Merkel i predsednika Makrona. Siguran sam da su pametniji od mene i da će nešto da smisle. Ja u ovom trenutku ne razumem kako i o čemu da razgovaram sa Prištinom", naveo je Vučić. 

Vučić o napadima na njegovu porodicu

Povodom ponovnog upada na gradilište u Beogradu predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, Vučić kaže da ne može da razume one koji čupaju znakove i zaustavljaju radove, kao i da veruje da i građani Srbije ne razumeju koji je smisao toga.

Na pitanje novinara kako tumači nove napade na članove njegove porodice u pojedinim medijima, koji na naslovne strane u različite kontekste stavljaju njegovog brata, Vučić je rekao da to samo govori kolika je mržnja onih koji bi da dođu na vlast po svaku cenu i koji nemaju argumente.

Na komentar novinara da je Sergej Trifunović rekao da Vučićeva majka nije bila u tom trenutku u zgadi RTS-a, Vučić je kazao da je Trifunović veliki lažov i da ne priliči da govori u Pekingu o njemu.

Kako je rekao, sve to govori kolika je mržnja onih koji bi da dođu na vlast a ne mogu da kažu "da su izgradili više fabrika od Vučića" ili više pruga i auto-puteva, niti da su u njihovo vreme javne finansije bile bolje.

"I kada ne možete da kažete da ste imali ovakav ugled. Ja ću biti sa desne strane prvi do predsednika Sija na svečanoj večeri, a biću jedan od predstavnika tri zemlje, Putin je prvi, a mi smo drugi ili treći, koji ćemo dati završnu reč na samitu u subotu. Plus imamo uvodna obraćanja. Ne razumete koliku čast je Srbija dobila ovde", istakao je predsednik.

Kaže da "veliki junaci" ne mogu da izađu sa njim, Vučićem, na kraj, pa moraju da napadaju članove njegove porodice.

Vučić ističe da niko ne može da mu kaže da je sada bogatiji i dodao da ga to ne interesuje već šta će da ostane iza njega.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво