Srpska lista: Omogućiti Spasojeviću i Rošiću da se brane sa slobode

Srpska lista je zatražila od međunarodne zajednice da najhitnije omogući Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću da se brane sa slobode, a prištinsko tužilaštvo poziva da izađe sa konkretnim dokazima.

U saopštenju Srpska lista navodi da je odluka da se "ponovo, bez ikakvih dokaza i na osnovu lažnih svedočenja produži pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koji su više od 150 dana nevini zatočeni u kazamatu" prevršila svaku meru.

"Srpska lista očekuje od nadležnih organa da se drže zakona, a ne političkih igrica, a od međunarodne zajednice da se uključe u ovaj proces i da se našim sugrađanima najhitnije omogući pravo da se brane sa slobode ili da tužilaštvo izađe sa konkretnim dokazima", ističe se u saopštenju.

Stav da naši sugrađani treba da dokazuju svoju nevinost umesto da tužilaštvo dokazuje njihovu krivicu je klasično institucionalno nasilje, nezabeleženo na tlu Evrope, navodi Srpska lista.

"Tišina Evropske unije na drastično kršenje prava naših sugrađana je apsolutno neprihvatljiva i mi ne možemo to razumeti. Odlukom da pravdu zatraže štrajkom glađu najbolje pokazuje u kakvoj situaciji su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić, kao i pravosudni sistem na Kosovu i Metohiji", zaključila je Srpska lista.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи