Obradović bez poslaničke grupe u parlamentu

U Narodnoj Skupštini nalazi se četrnaest poslaničkih grupa, a među njima nema poslaničke gupe Dveri. Boško Obradović navodi da ne razmišlja o formiranju nove poslaničke grupe u Skupštini Srbije, ali će, kako kaže, ona biti formirana 4. maja u takozvanoj "slobodnoj zoni" u Beogradu, u kojoj će zasedati paralelni parlament.

Iz Dveri je saopšteno da se trenutno ne bave formiranjem novog poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini, ali da nije isključeno da će do toga doći u dogovoru sa drugim kolegama iz opozicionih redova koji su u skupštini.

"Nova poslanička grupa Dveri će biti formirana u subotu 4. maja, u 'slobodnoj zoni' u Beogradu", rekao je Boško Obradović, ali nije precizirao gde će biti taj "paralelni" parlament. Rekao da će to biti ispred "jedne od državnih institucija".

Na pitanje da li će Dveri učestvovati na sednici o KIM koju je najavila Maja Gojković, Obradović je rekao da takva sednica nije zakazana, te da će, ako i kada bude zakazana, opozicija doneti zajednički stav.

Obradović je potvrdio da Dveri više nemaju poslanički klub jer su ih Srđan Nogo i Zoran Radojičić napustili, ali su, kaže, Marija Janjušević, Dragan Vesović, Ivan Kostić i on i dalje narodni poslanici.

"Kolege narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić su odavno krenuli svojim samostalnim političkim putem, tako da je to ovim njihovim prelaskom u samostalne poslanike samo formalizovano", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da Dveri imaju četiri narodna poslanika u republičkoj skupštini i da oni poštuju odluku ujedinjene opozicije iz Sporazuma sa narodom o napuštanju svih nivoa skupštinskog zasedanja od republičkog, preko pokrajinskog, do lokalnog nivoa.

Ranije je iz poslaničkog kluba izašao i Miladin Ševarlić.

Poslaničku grupu čini najmanje pet poslanika.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи