Brnabić: Ne očekujem sporazum do oktobra

Premijerka Ana Brnabić je povodom medijskih navoda da se sporazum Beograda i Prištine očekuje do oktobra rekla da su pritisci sve veći. Ističe da razgraničenje nikada nije bilo na agendi, već da je bilo jedna od opcija.

"Nikad taj predlog nije bio na stolu. Da li očekujem da dođe do sporazuma do oktobra? Ne očekujem. Nemam razloga da verujem jer smo sve dalje od dijaloga i od mogućeg rešenja", rekla je Ana Brnabić koja učestvuje na Ekonomskom forumu na Jahorini.

Premijerka je dodala da je dijalog postojao ali da je Priština onda krenula da ga usporava.

Ističe da šest godina Priština ne poštuje Briselski sporazum, da nije formirana Zajednica srpskih opština iako je Beograd ispunio sve obaveze.

Kako je rekla, Evropska unija koja je bila garant sporazuma ništa nije učinila da Priština ispuni sporazum. Kaže da je usledio čitav niz poteza kao što su takse od 100 odsto na srpsku robu, formiranje tzv. vojske Kosova i usvajanje prištinske platforme za dijalog "koja je suprotna svemu što jeste dijalog".

"Ja sam rekla a tu je i Aleksandar Vučić bio jasan, naša crvena linija su takse i Priština mora da povuče tu odluku. Ne trpimo pritiske, svi naši partneri razumeju da se na Srbiju više ne može vršiti pritisak. Mi smo pouzdan i ozbiljan partner i tako se odnose prema nama", rekla je premijerka.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 23. apr 2019, 18:27) - anonymous [neregistrovani]

Jednostavno nema ni dijaloga ni sporazuma!

Sve dokse nestavi na cisto agresija,naslno otimanje suverene teritorije Srbije i sve posledice proizvedene od navedenog.Onda mozemo da razgovaramo i da prstom pokazemo krivce.

(utorak, 23. apr 2019, 16:01) - anonymous [neregistrovani]

Ne sme se popustati

Pa i kad bi povukli takse opet sprtskim zargonom pricano je 3:1 za njih. 1244 je odakle se prica i o cemu se prica. Mi ne mozemo njima dozvoliti da budu suvereni vlasnici nase zemlje.

(utorak, 23. apr 2019, 13:40) - anonymous [neregistrovani]

Kosovo

Ma koga briga za pritiske gospodjo Brnabic,sredite vi prvo stanje u svojoj kuci.Pritisaka ce uvek biti ali nesmete popustiti ni za pedalj.Kosovo je bilo i ostace nase iako je trenutno okupirana teritorija!!!!

(utorak, 23. apr 2019, 12:40) - anonymous [neregistrovani]

Partner?

Mi smo mala država, koja može biti pouzdan partner Mađarskoj ili Rumuniji, ali ne može biti to sa SAD, EU ili Nemačkom. Da zapadni svet smatra da je Kosovo završea priča, ne bi zivkali predstavnike Srbije na razne konferencije i stalno nudili neke planove.