Vlada Srbije uputila milion evra za obnovu Notr Dama

Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, saopšteno je iz Vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike, saopšteno je iz Kancelarije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić navodi da je iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam u Parizu, koja je izgorela u požaru, opredeljen iz sredstava tekuće budžetske rezerve.

"Na današnjoj sednici Vlade smo, između ostalog, opredelili iz sredstava tekuće budžetske rezerve i određeni iznos za podršku obnove katedrale Notr Dam", rekla je Brnabićeva tokom posete Istraživačkoj stanici "Petnica".

"Srbija želi da doprinese obnovi Notr Dama"

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je povodom odluke Vlade Srbije da donira milion evra za obnovu Notr Dama da je pariska katedrala deo francuske, evropske, ali i svetske kulturne baštine, i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

"Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija", rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво