Milićević: Čim sam dobio telefon počeo sam da pratim Skupštinu

Posle šestomesečne pauze, koja je usledila nakon udesa u kojem je dobio teške telesne povrede, poslanik SPS-a Đorđe Milićević je dočekan aplauzom u Skupštini Srbije. Nisam u potpunosti oporavljen, ali osećam potrebnu da radim odgovorno svoj posao jer želim da pružim doprinos daljoj modernizaciji Srbije, rekao je Milićević za RTS.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Đorđe Milićević rekao je da nažalost nisu česte situacije da na političkoj sceni oko nekih pitanja koja su od izuzetnog značajna imamo konsenzus.

"Velika je čast i privilegija za mene lično da posle šest meseci konačno budem zajedno sa svojim kolegama. Nisam u potpunosti oporavljen, ali osećam potrebu da radim odgovorno svoj posao jer želim da pružim doprinos daljoj modernizaciji Srbije", kaže Milićević.

Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da propusti ovu šansu da nastavi da se razvija, modernizuje i reformiše.

"Neće se moje kolege naljutiti, ali kada se nađete u jednoj takvoj teškoj situaciji, najpre je pred očima porodica, ćerka koju nisam izveo na pravi put, sedmi je razred, i želja da ne smete da budete previše sebični i da taj teret odgovornosti prepustite svojoj ženi", rekao je poslanik SPS-a.

Kako kaže, pred očima vam je najpre porodica i krug prijatelja koji vas uvek okružuje, a onda politika, jer je najveći deo života proveo u politici.

"Imam 41 godinu a u politici sam od 1996. godine, više od pola života sam u politici", rekao je Milićević.

Ispričao je da u prvim danima oporavka nije bio u mogućnosti da koristi telefon, ali čim je dobio tablet i telefon najpre je počeo da prati sednice Skupštine.

"Kao da imamo postrevolucionarno stanje" 

Govoreći o delu opozicije koji bojkotuju sednice Skupštine, kaže da je to ozbiljniji deo priče.

Podseća da je Narodna Skupština najviši organ zakonodavne vlasti, mesto gde poslanici koji su preuzeli odgovornost za funkcionisanje parlamenta – razgovaraju kako da dođu do kvalitetnih zakonskih predloga i dodaje da se dijalog uvek vodio u parlamentu.

"Dijalog se i danas vodi u parlemnetu bez obzira što jedan deo opozicije ne želi da učestvuje u raspravama, pre svega iz nemogućnosti da kroz argumentovanu raspravu pokaže svoju snagu, ocenjuje poslanik SPS-a.

Dodaje da su zahtevi opozicije pomalo nelogični, kako kaže, oni isključuju suštinsku ulogu parlamneta zbog čega postoji, a to je zakonodavna aktivnost.

"Zaobilaze parlament, ponašanje kao da je postrevolucionarni period, kao da je 13. bila revolucija, ali ako je to odziv koji treba da promeni ovu vlast, onda ona ne treba da brine već da radi posao za koji je preuzela odgovornost", kaže Milićević.

Dodaje da ulica nije mesto za razgovor.

"Spremni smo da razgovaramo o temama koje će poboljšati postojeće procese, ali ne na ulici. Tačku na to smo stavili 20. Tog 20. smo pokazali jedinstvo i snagu i to je odogovr na sve negativno što smo imali proteklih meseci", kaže poslanik SPS-a.

Ivica Dačić je rekao da se neraspisvanjem izbora čini usluga opoziciji. Milićević kaže da postoje dva dela priče, nešto što se tiče opozicije, a drugi što se tiče SPS-a.

"Ovaj deo opozicije se udružio da bi politički preživeo. Pre pet meseci su bili gromoglasni u zahtevu za raspisivanje vanrednih izbora, a danas kada pomenete izbore osmišljavaju nove floskule bojkota jer shvataju da ni ovako udruženi ne bi mogli da prežive neki novi izborni ciklus", navodi Milićević.

SPS spreman za izbore 

Kaže da je SPS ozbiljna politička strnaka i da su 28 godina prisutni na političkoj sceni Srbije.

"Kao strnka koja ima najviše iskustva na političkoj sceni znamo da morate biti spremni za vanredne parlamentarne izbore, a sa druge strane imate situaciju da smo ušli u izbornu godinu. Pitanje je da ći izbori biti održani nešto ranije ili u terminu kada je predviđeno da budu održani", navodi poslanik SPS-a.

Odluku o izborima će doneti predsednik SNS-a i SNS-a, kaže Milićević i dodaje da su ubeđeni da će imati odgvorani pristup i da će poći od nacionalnih interesa.

"Mi smo za izborne spremni", kaže Milićević i dodaje da opozicija traži komisiju koja će da se bavi izradom izbornog zakonodavstva. Podseća da kada ne žele da reše neku stvar, oni formiraju komisiju.

"Opoziciji ne odgovaraju izbori, ne postoji izborni proces koji bi ovakav izborni proces vrati na vlast legitimnim putem. Dakle, ne bore se za demokratiju već za za vlast i privilegije i žele da ponove ono što ne sme da se desi – da se istorija ponovi u onom najgorem obliku kada je moglo da se čuje samo njihovo mišljenje kada se govori o medijima", kaže poslanik SPS-a.

Ponavlja da se demokratija ostvaruje na izborima.

"Želite da se borite za demokratiju, vrlo jednostavno, spremni smo da dijalog vodimo u institucijama, ističe Milićević.

Dodaje da to što opozicija loše govori o svojoj državi šteti interesima zemlje.

"Sve je to već viđeno, i bojkot parlamenta, tužakanje države u inostranstvu. Ne shvataju da to što loše govorite o državi u inostranstvu ne donosi kratkoročno političke poene, a šteti interesima države, zaključio je poslanik SPS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво