Posebna čast za Vučića u Kini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Kini, primio ambasadorku te zemlje Čen Bo i izrazio veliko zadovoljstvo povodom predstojećeg učešća na Drugom forumu "Pojas i put", kao i svog šestog susreta sa Si Đinpingom. Kineskom predsedniku Vučić će zahvaliti za sve što je učinio za Srbiju i za svu pomoć u ekonomskom razvoju, kao i podršku u pitanjima od državnog i nacionalnog interesa.

Aleksandar Vučić je istakao da se iskreno nada da će predsednik Si, tokom sastanka u Pekingu, potvrditi svoju nameru da nam učini čast da ponovo poseti Srbiju, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da ga raduje to što je i svojim radom doprineo da srpsko-kineski odnosi dostignu najvišu tačku razvoja u svojoj istoriji, do nivoa sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva.

Ambasadorka Čen je rekla da joj je veoma drago što će predsednik Vučić ponovo posetiti Kinu i istakla da predsednik Si veoma ceni srpsko-kinesko prijateljstvo i predsednika Vučića lično.

Ona je naglasila da će Drugi forum "Pojas i put" okupiti 40 svetskih šefova država i vlada, a da će predsedniku Vučiću biti ukazana posebna čast da bude među tri lidera koji će dati završnu reč.

Vučić je rekao da učešće na ovom Forumu predstavlja veliku čast za Srbiju i potvrdu da Kina u našoj zemlji vidi pouzdanog partnera. On je, takođe, izrazio čvrstu podršku Srbije vizionarskoj ideji predsednika Sija, jer je jedna od najznačajnijih u modernoj istoriji, koja će doprineti napretku celog čovečanstva.

"Inicijativa Pojas i put je potvrda da je za Kinu i predsednika Sija svaka zemlja, bez obzira na društveno i ekonomsko uređenje, istorijsko nasleđe ili stepen razvoja, ravnopravna i da samo zajedničkim naporima možemo sačuvati tekovine sadašnjosti i izgraditi budućnost kakvu želimo", rekao je Vučić.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 20. apr 2019, 21:46) - Bpjan [neregistrovani]

Srbija i Kina

Hvala Kini zato sto Srbiju stavlja na vrh projekta Pojas i put.

(subota, 20. apr 2019, 16:07) - Boban 89 [neregistrovani]

Odlicna saradnja

Nasa mala zemlja postaje kljucni igrac bar sto se tice medjunarodne saradnje konkretno ovog puta sa Kinom.

(subota, 20. apr 2019, 15:25) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Kina i Rusija

se brane u Srbiji. Ako otimanje Kosova uspe otvoren bi bio put i za otimanje Tibeta i Sibira.

(subota, 20. apr 2019, 14:51) - Lena [neregistrovani]

...

Kina je nas iskren prijatelj i hvala im puno na porsci koju nam pruzaju.