Agencije i mediji u regionu o skupu u Beogradu

Svetske agencije i mediji u regionu izvestili su o skupu u centru Beograda, organizovanom u znak podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, uz ocenu da je tim skupom odgovorio na proteste opozicije pozivom na dijalog i poručio da političke sporove treba rešavati na izborima.

Agencija Rojters miting podrške predsedniku Vučiću ocenjuje kao odgovor na višemesečne proteste opozicije pozivom na dijalog.

Sličnu ocenu daju i italijanska agencija Ansa i američka agencija AP, koja ističe da se predsednik u svom govoru uzdržao od napada na svoje protivnike, insistirajući da bi političke sporove trebalo rešavati putem izbora.

Interesovanje za skup u Beogradu i od medija iz regiona. Makendonski Portal A1 javio je da je ispred Narodne skuštine bilo oko 170.000 građana, napominjući da su pripreme za skup trajale od jutra i da su prisutni i građani iz cele Srbije i Republike Srpske.

Hrvatski T portal ocenio je da je ovaj skup, predsednik Vučić organizovao kao odgovor na protest dela srpske opozicije okupljene oko SzS, koji je održan prošle subote na istom mestu, i da je smisao današnjeg skupa bio da Vučić pokaže svoju snagu političkim protivnicima.

Sarajevski portal Avaz, u prvom izveštaju naveo je da je premijerka Ana Brnabić poručila da Srbija nije podeljena zemlja, a Al Džazira je akcenat stavila na učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 20. apr 2019, 05:00) - anonymous [neregistrovani]

ГТ

Коначно Уједињени ... Живела Србија !!!