Protesti "Jedan od pet miliona" širom Srbije

U više gradova održani su protesti "Jedan od pet miliona". Učesnici protesta ponovo su zatražili ostavke državnog vrha, slobodne izbore, medije i institucije.

Na trgu Kralja Milana u Nišu po petnaesti put građani su se okupili na protestu "Jedan od pet miliona. Poručeno je da će se protesti posle uskršnjih praznika proširiti i na seoske sredine.

Okupljenim građanima obratili su se Jovan Tamburić, predsednik Sindikata vojnih penzionera i predsednik niskih demokrata Miodrag Stanković.

Protest je održan i u Šapcu po 14. put. Građani su, izražavajući nezadovoljnostvo radom aktuelne republičke vlasti, rekli da "gledaju samo u svoje dvorište i imaju zajednički cilj od kojeg neće odustati".

Pre protestne šetnje, okupljenima su se obratili Salko Karadarević i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Protestovalo se i u Užicu. Užičanima okupljenim na platou ispred gradske kuće govorili su narodni poslanici Aleksandra Jerkov i Balša Božović.

Aleksandra Jerkov je poručila građanima Užica da će ih biti sve više.

"Nas će uvek biti više bez obzira koliko autobusa Aleksandar Vučić dovukao u Beograd", poručila je Jerkov i dodala da su ciljevi protesta – slobodni izbori, mediji, institucije i građani.

Balša Božović je rekao da je u Užicu mnogo više slobodnih ljudi nego u Beogradu gde su naterani i poniženi.

Protest je održan i u Valjevu, pod nazivom "Valjevo bez straha – Jedan od pet miliona". Poslata je poruka da građani koji su protiv vlasti, nisu neprijatelji države i da ne dozvoljavaju da ih vlast deli i svađa.

Milan Stanimirović, poslanik i bivši predsednik opštine Vrbas, obraćajući se na protestu u Valjevu, rekao je da se šetnjama i protestima "mora ići putem borbe za pravdu, demokratiju, slobodu i za slobodne i demokratske izbore.

Poslanik Srđan Miliovojević rekao je da se na protestima bore za svaki glas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво