Obradović: U subotu smo ponovo na ulici jer vlast odbija normalan razgovor

Novi protest "Jedan od pet miliona" biće održan u subotu kod Terazijske česma, poručio je lider Dveri Boško Obradović.

Na konferenciji za medije Obradović je rekao da će u subotu građanima biti predstavljen zajednički tim sastavljen od stručnjaka koji bi, kaže, bili spremni da razgovaraju oko toga kako treba da se uredi buduće funkcionisanje RTS-a, REM-a i nadležnih institucija.

Ističe da je ponuda za razgovor o ovim temama još na stolu.

"Ako vlast ne želi da razgovara čak ni sa timom stručnjaka za ove oblasti, onda vlast nije normalna. I mi ćemo u subotu biti prisiljeni da iznesemo dalje naše korake kako bi se ova vlast prizvala pameti", istakao je Obradović.

Lider Dveri je osudio pritiske na zaposlene u javnom sektoru koji su, ističe, prinuđeni da dođu u petak na stranački skup SNS.

"Taj sramni miting kojim se zloupotrebljavaju svi javni resursi najbolji poziv građanima da izađu u subotu na protest 1 od 5 miliona - Svi kao jedan", istakao je lider Dveri.

To je, kaže, defile ucenjenih ljudi koji su napustili svoja radna mesta i doveli u pitanje funkcionisanje kompletnog državnog aparata u lokalnim samoupravama.

"Mi se protivimo tom bolesnom stanju našeg državnog aparata i nećemo odustati od naše borbe. O svim daljim koracima bićete informisani na kraju subotnjeg protesta. Pozivam sve da dođu u subotu u 18 kod Terazijske česme", rekao je Obradović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 18. apr 2019, 18:57) - Lola [neregistrovani]

Olgica

Ako nam on uredjuje institucije nadrljali smo.

(četvrtak, 18. apr 2019, 13:51) - Sanja [neregistrovani]

Sanja

Vlast ne odbija razgovor, nego ne pada na ucene, a tako i treba.