Dveri: Tužićemo Vučića za uvrede

Predsednika Aleksandra Vučića očekuju tužbe za sve izjave koje je izneo na račun članova pokreta "Dveri", saopštio je ovaj pokret.

Iz pokreta "Dveri" saopštili su da je ponašanje predstavnika vlasti u poslednjih nekoliko dana postalo "krajnje nenormalno". Izražavaju ozbiljnu zabrinutost za sve njih, ali i za sve građane ove zemlje koji, ističu, postaju taoci njihovih suludih ideja i izjava.

"Nakon najave štrajka glađu, nakon upada članova SNS u lokalne skupštine širom Srbije, nakon što im se zbog svega toga smejala cela Srbija i nakon što su uradili sve ono za šta optužuju opoziciju, ponovo su se vratili na etiketiranje i mržnju. U jučerašnjoj izjavi Aleksandar Vučić nas je ponovo nazvao fašistima, ali ovaj put, zamislite, zato što nismo izazvali nasilje na protestu", saopštile su Dveri.

Pokret smatra da je Vučić bio vidno razočaran zato što na protestu nije bilo nikakvog nasilja.

"Čak je nervozno i sumanuto pozivao opoziciju da učini neko nasilje, optužujući nas da smo 'babe' jer nismo naseli na njegove provokacije. Smatramo ovakve ispade veoma neodgovornim, naročito u trenutku kada je opozicija pokazala odgovornost i pozvala na dijalog o ispunjenju zahteva sa protesta", ističe se u saopštenju.

Pored toga, Dveri osuđuju napade Vučića na funkcionere Dveri.

"On je za Milovana Jakovljevića, malinara i člana Predsedništva Dveri rekao da je 'fašistička bitanga', a za Jugoslava Kiprijanovića, takođe člana Predsedništva da je 'fašistički zamenik fašističkog predsednika'", navode u saopštenju.

Za sve ove izjave Vučića očekuju tužbe, saopštavaju Dveri.

"Kompletnu javnost još jednom pozivamo da zajedno izvršimo pritisak i ne dozvolimo da nam ljudi sa nenormalnim ponašanjem uništavaju zemlju", ističu Dveri.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво