Nikodijević i Vesić: Sačuvana izborna volja građana

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenili su na vanrednoj konferenciji da su odbornici gradske Skupštine i gradskih opština odbranili institucije i sačuvali volju građana i demokratiju.

Nikola Nikodijević je rekao da su dežurstva u gradskim opštinama i institucijama okončana nakon 48 sati.

Kako je rekao povod za to je bilo "najavljivanje upada u ove ustanove".

"Građani su potvrdili da ne žele da se vrate u prošlost, što je i nama obaveza više da nastavimo da radimo započete projekte u Beogradu. Spremni smo na razgovor i raspravu, ali u okviru institucija. Razgovor na ulici ne prihvatamo, jer se tako ne radi u 21. veku", istakao je Nikodijević.

Zahvalio je svima na volji i istrajnosti da se zaštiti Ustavni poredak i izborna volja građana Beograda.

Nikodijević je pozvao sve kolege da nastave da se bore za dobrobit građana i Grada Beograda, da se uradi sve ono što je obećano, te da Beograd bude grad koji će se u svetu prepoznavati po lepim i pozitivnim stvarima.

"Nove fabrike, škole, autobusi, to je politika iza koje su jasno stali građani Beograda i verujem da dostojno reprezentujemo njihovu izbornu volju", rekao je Nikodijević.  

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio je Beograđanima koji su poslušali apel da se gradska imovina ne uništava.

"U Srbiji se vlast dobija ili gubi samo na izborima i prošlo je vreme kada se to radilo na ulicama. Izbori su jedini način na koji se dolazi u institucije i mi smo ovde zahvaljujući građanima koji su za nas glasali. Uspeli smo da odbranimo narodnu volju i sačuvamo institucije i demokratiju. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u tome", naglasio je Vesić.

Skupština grada najoštrije je osudila pretnje izrečene na jučerašnjem protestu na račun mađarske nacionalne manjine, koja, kako je podsetio Vesić, ima svog predstavnika u beogradskom parlamentu.

Na prvoj narednoj sednici tražiće se izjašnjavanje po tom pitanju, rekao je Vesić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво