Vučić: Ne očekujem ništa posebno od protesta opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na Televiziji "Pink" da ne očekuje ništa posebno od današnjeg protesta opozicije, ali je ukazao da njegovi politički protivnici "ne trpe” demokratiju, niti drugačije mišljenje, a u prilog tome pozvao se na noćašnje događaje u opštini Stari grad i u Paraćinu, gde, kako kaže, predstavnici opozicije nisu dali da hitna pomoć pomogne odborniku kojem je pozlilo.

Aleksandar Vučić je gostujući na televiziji Pink istakao da veruje da će protesti proteći mirno ali da će u slučaju nasilja, ono biti zaustavljeno.

"Ja mislim da to govori mnogo više nego samo pojedinačne sudbine tih ljudi. Da to govori o njihovoj prirodi koja nije autokratska već diktatorska kao i što su vladali, a onda im je jedino preostalo da kada nemaju svu vlast i svu moć u svojim rukama da one koji demokratski upravljaju zemljom nazivaju autoritarnim i autokratskim vladarima. U svakom slučaju, verujem da će sve danas da protekne mirno, verujem u njihov razum, u želju da ne gube dodatno svoje političke poene, a krenu li u nasilje – biće zaustavljeni", istakao je Vučić.

Predsednik je najavio da će na skupu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", 19. aprila u Beogradu, govoriti o budućnosti – šta Srbija mora da uradi u godinama pred nama, kao i rezultatima koji su do sada postignuti.

Vučić je, na televiziji Pink, rekao da se raduje tom skupu jer će izneti plan i program za budućnost, da kaže ljudima da je u proteklih šest i po godina svakako mnogo toga i pogrešio, ali da je radio i borio se sa svojim timom svakog dana za zemlju bez gotovo ijednog dana odmora.

"Ja ću 19. aprila da tražim jedinstvo građana po mnogim pitanjima koja nas očekuju, a očekuju nas mnogi problemi po pitanju Kosova, ali i ekonomskog razvoja zbog kriza u regionu", objasnio je predsednik Srbije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво