Odbornici SNS-a u zgradama u Čačku, Šapcu i Zrenjaninu

Deo odborničke grupe Srpske napredne stranke Šabac ušao je u zgradu Istorijskog arhiva grada gde se nalaze prostorije gradske uprave. Kažu da će ostati do daljeg, podržavajući poslanike u republičkoj skupštini. Kao vid podrške kolegama u Beogradu, odbornici SNS-a sa kolacionim partnerima, okupili su u prostorijama Skupštine grada Čačka, da bi, kako kažu, odbranili institucije i izbornu volju građana. Odbornici vladajuće većine u Skupštini grada Zrenjanina počeli su protest za odbranu skupštine, navodeći da na ovaj način brane skupštinske institucije.

Predsednik Odborničke grupe SNS-a u Šapcu Aleksandar Pajić izjvio je da je ta grupa ušla u prostorije gradske uprave.

"Odnosno, tamo gde se nalaze prostorije gradonačelnika, gradskog veća, da bismo odbranili dostojanstvo grada Šapca, jer sve ono što u poslednjim nedeljama i poslednjih meseci radi gradonačelnik Šapca je ispod svakog dostojanstva. Mi želimo da kažemo da grad Šabac treba da ima vlast koja će biti dostojna ovog grada i kažemo stop nasilju, vandalizmu, i svim oblicima takvog ponašanja, kakvo ispoljava Nebojša Zelenović, kao zvanični i trenutni gradonačelnik grada Šapca", izjavio je predsednik Odborničke grupe SNS Šabac.

Pajić najavljuje da će u prostorijama gradseke uprave ostati do daljnjeg, i pokazati, da ovaj grad treba da ima mnogo drugačiju vlast, odnosno, treba da ima vlast koja neće razmišljati o nasilnom preuzimanju republičke vlasti, već će poštovati rezultate izbora.

Kao vid podrške kolegama u Beogradu, odbornici Srpske napredne stranke sa kolacionim partnerima, okupili su se tokom popodneva u prostorijama Skupštine grada Čačka, da bi, kako kažu, odbranili institucije i izbornu volju građana.

Objašnjavaju da su se na ovaj koran odlučili poučeni nedavnim dešavanjima ispred Gradske skupštine grada Beograda, kao i učestalim pretnjama opozicije, kao bi stali u odbranu gradskih institucija i zaštitili ih od terora političke manjine, stav je čačanski naprednjaka.

Navode da su organizovali dežurstva i u gradskoj skupštini ostaju do daljnjeg.

Protest odbornika SNS-SPS-SVM u Zrenjaninu

Odbornici vladajuće većine u Skupštini grada Zrenjanina oko 19 časova su se okupili u sali gde se održava zasedanje i počeli protest za odbranu skupštine.

Danijela Mićović predsednica odborničke grupe Srpske napredne stranke navodi da na ovaj način – brane skupštinske institucije u Zrenjaninu, ne dozvoljava teror manjine nad većinom i brani izborna volja građana.

Najavljuju da će ovde ostati tokom noći i narednog dana.

I odbornici u Kruševcu bili su u prostorijama opštine, kako bi, kako su naveli u saopštenju, čuvali institucije i izbornu volju građana "od nasilnika koji uništavaju Kruševac i Srbiju".

Odbornici i aktivisti SNS-a ušli su u prostorije lokalnih samouprava u više gradova u Srbiji.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво