Specijalno tužilaštvo pokreće istragu protiv Todosijevića

Kosovsko Specijalno tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv smenjenog ministra za lokalnu samoupravu Ivana Todosijevića, zbog izjava "da su Albanci teroristi i da je masakr u Račku izmišljen".

"Obaveštavamo vas da je Specijalno tužilaštvo Kosova (STRK) pokrenulo postupak protiv bivšeg ministra lokalne uprave I. T. u vezi sa izjavama. Specijalno tužilaštvo je sada u fazi prikupljanja informacija o ovom pitanju", rekao je prištinskim medijima na albanskom portparol tužilaštva Ekrem Ljutfiju.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ove nedelje smenio Todosijevića sa mesta ministra u ostavci zbog izjave date na godišnjici početka NATO bombardovanja da je slučaj Račak isfabrikovan.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj imenovao je Adrijanu Hodžić za ministra lokalne samouprave, nakon što je pre par dana sa tog mesta smenio Ivana Todosijevića. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ukazuje da je najava o pokretanju postupka za utvrđivanje nekakve odgovornosti Ivana Todosijevića, nastavak politike zastrašivanja svih slobodnomislećih Srba koji nisu nikada posustali u borbi za svoj narod i svoju Srbiju, ali ni od jasne borbe za istinu.

"Namera Prištine je očigledna, i mi ne možemo nemo posmatrati kako najbolje među nama blate montiranim optužnicama i proteruju ih sa Kosova i Metohije. Svaku aktivnost uperenu protiv bilo kog Srbina uzećemo najozbiljnije u razmatranje. Naša jasna poruka je da im nećemo dozvoliti da nastave sa pritiscima, terorom i proterivanjem svakoga ko im ne odgovara, sve dok ne slome slobodarski duh našeg naroda", rekao je Rakić.

Rakić je pozvao i međunarodnu zajednicu, pre svih predstavnike EU, Unmika, ali i ambasade u Prištini, da najhitnije reaguju na ove provokacije i spreče dalju eskalaciju situacije na terenu koja može naneti nesagledivu štetu na ovom prostoru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије