Poslanici SNS-a neće stupiti u štrajk glađu

Poslanici vladajuće koalicije doneli su odluku da ne stupaju u štrajk glađu, rekao je poslanik SNS-a Aleksandar Martinović. Ističe da će oni od danas i danju i noću biti u Skupštini Srbije kako bi je odbranili od onih koji, kako kažu, nasiljem, divljaštvom, rušenjem, fašizmom pokušavaju da preuzmu vlast i promene izbornu volju građana.

Na pitanje da li će poslanici SNS-a štrajkovati glađu, Martinović je rekao da je jutros imao konsultacije s predsednikom stranke Aleksandrom Vučićem i da je doneta odluka da za sada ne stupaju u štrajk glađu.

"Ako poslanici Dragana Đilasa odluče da stupe u štrajk glađu da bi ucenjivali državu, predsednika ili Vladu Srbije, istog momenta će poslanici SNS-a stupiti u štrajk glađu. Naš štrajk glađu će trajati duže i od Boškovog, Đilasovog i Jeremićevog", rekao je Martinović na konferenciji u Skupštini, kojoj su prisustvovali i poslanici vladajuće koalicije - SNS, SPS, SDPS, NS-USS, PS.

On je naveo da su naprednjaci spremni da vode dijalog i sa opozicijom i podsetio da je predsednica parlamenta Maja Gojković pozvala na konsultacije u utorak sve šefove poslaničkih grupa.

"Nadam se da će i oni koji su pre neki dan upadali motornim testrama, pretili i činili druge stvari shvatiti da sem dijaloga drugog rešenja za ovu situaciju nema. Ako hoće razgovor, mi smo spremni, ako hoće nasilje i teror, to im više nećemo dozvoliti", rekao je Martinović.

On je istakao da se odbranom Skupštine brani izborna volja građana i pozvao nadležne organe i ministre da, kako je rekao, rade svoj posao i da svima u Srbiji omoguće "slobodno kretanje, da radnici na gradilištima budu bezbedni, prolaznici, novinari, narodni poslanici i da nema više upadanja u institucije sa vešalima i testerama i zavrtanja ruku novinarkama".

"I danju i noću u Skupštini" 

Martinović je ponovio Vučićeve reči da SNS ne mrzi nikoga.

"Želimo da se Đilas, Jeremić i ostali konačno dozovu pametu, neka uđu konačno u voz napretka Srbije ako to žele, ako ne žele, neka ostanu zarobljeni u prošlosti i neka žive u svom svetu u kome se bogate, a narod gladuje", kaže Martinović.

Kako je rekao, sada je 2019. godina, Srbija se promenila i građani su shvatili da nema drugog puta osim onog koji je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i broj okupljenih građana sinoć u Novom Sadu je to pokazao.

Martinović je rekao da su poslanici vladajuće koalicije spremni da od danas, pa do kad bude potrebno, brane parlament.

"Spremni smo da budemo prisutni fizički ovde u Narodnoj skupštini danima i noćima, jer nećemo da dozvolimo onima koji bi nasiljem da preuzmu vlast da upadnu u Parlament i da se ponove scene koje su se dešavale na ulicama Beograda", rekao je Martinović.

Istakao je da neće dozvoliti da se parlament pretvori u poprište primitivizma, nasilja i povampirenog fašizma.

"Fašizam nikada u Srbiji nije imao podršku", poručio je Martinović.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво