Stefanović: Svako ko želi u Beograd, neka krene

Očekujem da će današnji skup u Novom Sadu u okviru kampanje "Budućnost Srbije", kao i protest "1 od 5 miliona" u subotu u Beogradu, proteći u najboljem redu i da nema značajanijih indicija da na tim skupovima može doći do većeg remećenja javnog reda i mira, izajvio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović je pozvao sve one koji, kako kaže, pomišljaju na nasilje da od toga odustanu, jer se nasiljem šalje loša slika u svet.

Upitan da prokomentariše najave pojedinih medija da će u subotu biti blokirani putevi, kako učesnici protesta "1 od 5 miliona" ne bi mogli da dođu u Beograd, Stefanović je odbacio takve navode.

"Svako ko želi da krene ka Beogradu, neka krene", rekao je Stefanović novinarima nakon sastanka sa češkim kolegom u Beogradu.

Ministar je rekao i da niko nije vršio pritisak na auto-prevoznike da ne iznajmljuju vozila za prevoz učesnika protesta "1 od 5 miliona" u subotu.

Pozvao je sve organizatore da ne pribegavaju nasilju i dodao da policija nije imala indicije ni za upad na RTS, te da zato očekuje da će građani pokazati odgovornost i ponašati se u skladu sa zakonom.

Komentarišući medijske navode da će policija nadzirati mesta na kojima će se "skupljati" učesnici protesta, ministar je rekao da će se to raditi, kako niko ne bi vršio nasilje i kako bi se obezbedila sloboda kretanja građanima koji nisu učesnici protesta.

Podsetio je da je pet godina ministar i da je policija uvek pronalazila alternativne rute, ukoliko dođe do prekida saobraćaja u pojedinim delovima grada i dodao da u subotu ne očekuje teškoće u saobraćaju.

Stefanović je rekao da je policija zabranila održavanje skupa koji je najavio vlasnik TV Pinka Željko Mitrović, jer bi taj skup, kaže, mogao da iritira one koji se sa njim ne slažu.

Policija, dodao je, nije želela da dođe do podizanja tenzija, bez ozbora na nameru Mitrovića.

"Potencijalno dizanje tenzija nikome ne ide u prilog. To je bio pravi postupak i potvrđujem odluku Direkcije policije", istakao je Stefanović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво