Haradinaj smenio još jednog srpskog ministra

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je u utorak ministra administracije javne uprave Ivana Todosijevića. Objašnjavajući razloge za smenu, Haradinaj je naveo da je Todosijević "uvredio Albance" rekavši da su događaji u Račku "isfabrikovani".

"Odlučio sam da smenim ministra za javnu upravu Ivana Todosijevića. Ne mogu da tolerišem govor mržnje tog ministra. Neshvatljivo je da naše kolege izražavaju toliko neznanja, mržnje i netolerancije prema žrtvama iz Račka i ostalim žrtvama Miloševićevog režima", naveo je Haradinaj.

Todosijević je, iz redova Srpske liste, za ministra administracije lokalne uprave imenovan u aprilu 2017. godine.

Smenjen je sa funkcije pošto je podržao prethodno smenjenu Vesnu Mikić, navodeći da je "masakr u Račku najobičnija izmišljotina".

Kancelarija za KiM ukazuje da je Ramuš Haradinaj smenom Ivana Todosijevića potvrdio da su njemu potrebni isključivo poslušni Srbi, koji će privremenim institucijama u Prištini davati privid multietničnosti.

"Na ovaj način Haradinaj je pokazao da se srpskom narodu na Kosovu i Metohiju kontinuirano uskraćuju ljudska i politička prava, pravo na istinu i sopstveno mišljenje", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

"Međutim, Haradinaj i njemu slični moraju da shvate da Srbi nikada neće prestati da stvari nazivaju pravim imenom i da će za njih agresija NATO-a na SR Jugoslaviju uvek biti agresija, a da će zlodela albanskih ekstremista pamtiti i ove i buduće generacije kao zločine kojih se gnuša sav civilizovani svet", ističu u Kancelariji za KiM. 

Odlukom da se zbog izrečene istine smeni ministar Ivan Todosijević je najbolji dokaz da Priština nije spremna da se suoči sa prošlošću, ali i sa odlučnošću članova Srpske liste da uvek i na svakom mestu brane srpski nacionalne interese, i podsećaju na stradanje srpskog naroda, navodi Srpska lista.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво