Vojska Srbije neće dozvoliti pokušaje državnog udara

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kojom je rukovodio Aleksandar Vulin, održana je u kasarni "Banjica 2" u Beogradu. Vojska Srbije poručuje da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka.

Bezbednosni izazovi nastali uvođenjem taksi i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na Kosovu i Metohiji i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ocenjuju da je materijalni položaj naših pripadnika unapređen i zahvaljuju se vrhovnom komandantu na upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika Vojske i Ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije.

Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka.

Kao čuvar mira i stabilnosti, Vojska Srbije neće dozvoliti, ističe se u saopštenju, nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom.

Vojska Srbije je opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost naše zemlje i našeg naroda, navedeno je u saopštenju. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи