SzS o Vulinovoj izjavi o razgraničenju

Savez za Srbiju osudio je izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina da se zalaže za razgraničnje sa kosovskim Albancima. Iz SZS-a ističu da bi podelom KiM i povlačenjem linije većina srpskog naroda ostala u nezavisnom Kosovu, kao i crkve, manastiri i imovina.

SzS u saopštenju ocenjuje da su Vulinove najave podele KiM izuzetno opasne i neprihvatljive za svakog građanina Srbije koji zna gde je "crta na kojoj se brani Srbija", i da su, kako navode, tu "crtu" branile i odbranile generacije pre ove vlasti.

Iz SzS-a ocenjuju da je Vulinova izjava u skladu sa "sada već javnim Vučićevim i Tačijevim dogovorom", kao i da vlast time pokazuje da ih nije briga ni za ljude, Ustav, rezoluciju 1244, kao ni za opasnu Pandorinu kutiju koju bi time otvorili na Balkanu.

Prema tvrdnjama SzS-a, naprednjaci ne razumeju potrebu pravog pomirenja i pregovora, uz čuvanje našeg državnog stava, sve dok se, kako kažu, "igraju mapama i ljudskim životima".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu za Novosti rekao je da se lično zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima i to što pre. "Kada utvrdimo gde je linija, moći ćemo i da je branimo", naveo je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи