Reagovanja iz SNS-a na jučerašnji protest u Beogradu

Povodom jučerašnjeg protesta u Beogradu, na kojem su uklonjene zaštitne ograde iz Kolarčeve ulice i oko Trga Republike, reagovali su zvaničnici Srpske napredne stranke.

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osudila je, kako kaže, "najnovije vandalsko ponašanje u centru Beograda lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića i Dragana Đilasa".

"Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da je opozicija predvođena Boško Obradovićem i Draganom Đilasom protiv svih radova u Beogradu i uređenja srpske prestonice. Za razliku od pre nekoliko dana kada su ih žene zaposlene u Skupštini grada živim zidom sprečile da nasilno uđu, opozicini lideri svoj bes su ovog puta iskalili na – zaštitnim ogradama i saobraćajnim znacima na gradilištu na Trgu Republike. Herojski, nema šta", navela je Zorana Mihajlović u saopštenju.

Istakla je da Beograd zaslužuje da konačno izgleda kao i sve druge evropske prestonice, sa moderno uređenim trgovima i pešačkim zonama. Uverena je, kaže, da "ogromna većina Beograđana" želi da se njihov grad razvija i gradi.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je da do sada u Srbiji nije moglo da se vidi da neko napada gradilište i da se plaši da mu grad bude lepši i uređeniji.

Istakao je da SNS poziva nadležne državne organe da reaguju i da svi koji su sinoć činili prekršaje odgovaraju pred prekršajnim sudom, a ako postoje elementi krivičnih dela, da oni koji su ih činili odgovaraju i krivično.

"Ne može niko da bude aboliran od kršenja zakona. Oni koji su direkto naneli štetu treba i da je i nadoknade", rekao je Vučević na konferenciji za novinare u Beogradu.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. apr 2019, 08:25) - jovan [neregistrovani]

nije ruzna slika jos...

Bice ruzna slika po zavrsetku radova. Uklanjanje ograde nije rusenje. Rusenja je bilo u Savamali.

(nedelja, 07. apr 2019, 17:19) - Mina [neregistrovani]

desavanja

Trebalo bi da prestanu sa rusenjem i nasiljem sto pre,to nikako nije dobro!

(nedelja, 07. apr 2019, 11:57) - Sanja [neregistrovani]

Prostakluk

Ono juce je zaista jedan prostakluk . Zasto im smeta uredjivanje grada? Zar je to politika kojom se vode? Jedna ruzna slika koja je kruziti svetom o nasoj zemlji .