SNS optužuje SzS za napad na žene za štandovima

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Beogradu saopštio je da su "trojica nasilnika Saveza za Srbiju" napala žene na Novom Beogradu, koje su stajale za štandovima SNS-a.

U saopštenju za medije, SNS navodi da su štandovi u Pohorskoj u Novom Beogradu uništeni, stranački materijal iscepan, a "žene koje ne dele stavove sa nasilnicima Đilasom, Jeremićem i Obradovićem još jednom su pretrpele nasilje, uvrede i zastrašivanje".

Gradski odbor pozvao je nadležne državne organe ali i građane da "iživljavanje siledžija iz SzS-a shvate krajnje ozbiljno i da što hitnije sankcionišu svaki oblik nasilja koje politički neistomišljenici trpe od Đilasa, Jeremića i Obradovića".

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Mirković osudio je napad na aktivistkinje na štandovima SNS-a, koje su, kako tvrdi, napale "siledžije i huligani" instruisani od strane Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Vuka Jeremića.

"Ovo nam pokazuje da poslednji napad, koji se desio ispred Starog dvora pre dva dana, nije poslednji i pokazuje nam da se ti ljudi tu neće zaustaviti", poručio je Mirković.

I član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić je pozvao nadležne organe na hitnu reakciju.

"Najoštrije osuđujem napad huligana iz redova Saveza za Srbiju na aktivistkinje Srpske napredne stranke, koje su na štandovima na Novom Beogradu delile materijal i pozivam državne organe da smesta reaguju i zaustave ovakve incidente, koji se svakodnevno ponavljaju i inteziviraju", naveo je Jovičić u saopštenju.

Milosav Miličković, potpredsednik Gradskog odbora SNS-a je u saopštenju osudio, kako kaže, "poslednji u nizu napada siledžija Đilasa, Jeremića i Obradovića na žene", uz poruku da se tome mora stati na put.

Članica Gradskog odbora SNS-a Beograd Nataša Stanisavljević kaže da se nastavlja politika nasilja nad ženama od strane Obradovićevog, Đilasovog i Jeremićevog takozvanog Saveza za Srbiju.

Ivana Tomić Ilić, članica Veća Gradske opštine Voždovac, kaže da je za svaku osudu ono što žene i majke trpe od predstavnika opozicije.

U pisanoj izjavi Tanjugu, navodi da su konstantni verbalni i fizički napadi, pretnje i omalovažavanja kulminirali današnjim akcijama "nasilnika iz SzS-a".

Oni su, kako tvrdi Tomić Ilićeva, ne samo fizički napali aktivistkinje SNS-a na Novom Beogradu, već su ženi zaposlenoj u Upravi grada, Milici Marković, na ulaznim vratima zgrade u kojoj živi sa porodicom zalepili sliku, na kojoj je ona tokom suprotstavljanja predstavnicima SzS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво