Naprednjaci prvi na Voždovcu

Prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije najviše glasova na Voždovcu osvojila SNS. Sledi "Za bolji Voždovac" koju predvodi DS, a iza su DSS-NS, koalicija oko SPS i LDP.

Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate ponovljenih lokalnih izbora na Voždovcu, prema kojima je najviše glasova osvojila SNS. Slede DS, DSS-NS, SPS i LDP.

Potpredsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ta stranka osvojila 35,91 odsto glasova, zatim da je lista Za bolji Voždovac, koju predvodi DS, osvojila 28,66 odsto glasova, DSS-NS 8,47 odsto, a SPS 6,7 odsto glasova.

Na konferenciji za štampu u DS potvrđeno je da je SNS osvojila najviše glasova, a da su demokrate druge.

Do 20 sati, kada su zatvorena sva glasačka mesta, glasalo je preko 40 odsto upisanih birača, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije Igor Anđelković.

Anđelković je precizirao da su to podaci iz reprezentativnog uzorka od 11 biračkih mesta.

Dodao je da je izlaznost bila za oko 10 odsto veća nego na izborima održanim 7. juna i ponovio da tokom glasanja nisu uočene veće nepravilnosti koje bi mogle da dovedu do ponavljanja na bilo kom biračkom mestu.

"Glasovi sa svih biračkih mesta pristižu u OIK i dok ne dobijem zapisnike sa svih biračkih mesta neću moći da potvrdim da li je izlaznost bila veća u podavalskim naseljima ili u centralnom delu opštine", rekao je Anđelković.

Građani Voždovca treći put u godinu i po dana su birali predstavnike u lokalnom parlamentu.

Lokalni parlament ima 56 odbornika, a za izbore se prijavilo 14 stranaka, koalicija i udruženja građana.

Na izborima su učestvovali Liberalno-demokratska partija, Srpska napredna stranka, G17 plus, Srpska radikalna stranka, koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija DSS-NS, Narodna partija i lista Za bolji Voždovac koju predvodi DS.

Za izbore su se prijavili i stranka Srpska sloga, grupa građana Napred za opštinu Avalski venac, Partija veterana Srbije i grupe građana GEPS za Voždovac, Srbija 21 i lista pod imenom Nijedan od ponuđenih odgovora.

Kostolac: Najviše mandata za SPS-PUPS-JS

Prema prvim nezvaničnim podacima gradske izborne komisije, na prvim izborima za skupštinu požarevačke opštine Kostolac, najviše mandata, pet, osvojila je koalicija SPS-PUPS-JS.

Slede DS sa osvojena 4 mandata i SNS sa 3 osvojena mandata.

G17 plus, LDP, DSS i grupa građana Za bolju budućnost osvojile su po dva mandata. Na osmom mestu je SPO sa osvojenim jednom mandatom.

Izlaznost je bila 62 odsto, a od 17 izbornih lista 9 nije prešlo cenzus.

Predsednik izborne komisije Branislav Stjepović rekao je ranije da su do zabeležene manje nepravilnosti koje ne mogu uticati na regularnost izbora.

Svih 11 biračkih mesta na kojima su građani glasali za 21 odbornika kostolačke skupštine otvoreno je u 7.00 časova, a birači su mogli da glasaju do 20 sati.

Pravo glasa ima 11.175 građana, a na izborima je učestvovalo 17 lista - 10 stranaka, dve koalicija i pet grupa građana, sa ukupno 309 kandidata za odbornike.

Samostalno su nastupale Demokratska stranka, G17 plus, Srpska napredna stranka, Srpski pokret obnove, Srpska radikalna stranka, Liberalno-demokratska partija, Braničevska zelena stranka, Romska partija ujedinjenja, Pokret socijalista kao i Demokratska partija Makedonaca sa statusom manjinske liste.

Koalicije su Demokratska stranka Srbije-Nova Srbija i Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera-Jedinstvena Srbija.

Kao grupe građana na izborima su nastupale "Za bolju budućnost", "Obrati pažnju", "Violeta Ocokoljić", "KUD ima kud" i "Za samostalnu opštinu Kostolac".

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво