Vučić: Višak u državnoj kasi 16 milijardi dinara

Suficit u budžetu u prva tri meseca iznosi 16 milijardi dinara, umesto planiranog minusa od 19 milijardi, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je u Lazarevu tokom kampanje "Budućnost Srbije" rekao da je izveštaj Stejt departmenta dobar signal za investitore.

Aleksandar Vučić je rekao da je suficit u budžetu za 35 milijardi dinara bolji rezultat ili za gotovo 300 miliona evra.

"Nastavlja se dalje oporavljanje Srbije i verujem da će ćemo u prvom kvartalu imati pristojan rast, a verujem da ćemo posebno u trećem i četrtom kvartalu imati ogroman rast i da ćemo opet moći značajnije da povećamo plate i penzije", naglasio je Vučić.

Izveštaj Stejt departmenta: Dobar signal za investitore

Predsednik Srbije je novinarima u Lazarevu rekao je da je zadovoljan izveštajem Stejt departmenta, u kojem se konstatuje napredak Srbije po pitanju borbe protv pranja novca, i dodao da je to dobar signal za investirore.

"To je taj čuveni FATF. Imali smo teške zadatke od njih, počeli smo da radimo, trebalo je još ranije."

Vučić ističe da će Srbija morati još dosta da radi po tom pitanju.

"Zadovoljan sam što su to primetili, to je dobar signal i za investitore", kazao je Vučić.

U godišnjem izveštaju o međunarodnoj strategiji kontrole narkotika, američki Stejt department navodi da Srbija nije značajan izvor, niti potrošač ilegalnih droga, ali je i dalje zona tranzita za narkotike, a kada je reč o sprečavanju pranja novca, ocenjuje se da je naša zemlja ostvarila značajan napredak.

"Linglong je rezultat rada"

Minimalac je u vreme vlasti Dragana Đilasa iznosio 159 evra, a oni su ga za celih pet godina, koliko su vladali, uvećali za svega dva evra, rekao je Aleksandar Vučić povodom izjave Dragana Đilasa da bi minimalac trebalo da bude 350 evra.

Takve stvari nisu spisak želja političara, nego rezulatat ekonomskog rasta i rada, ukazao je Vučić.

Vučić je upitao, da li ima nekog da kaže da to nije istina.

"Danas minimalac iznosi gotovo 240 evra što je za 40 odsto više. Tada je prosečna plata bila 329 evra, a danas 461 evro, što je opet za 40 i nešto odsto više", navodi Vučić.

Prema njegovim rečima to je zastrašujuće i beskrupuložno obmanjivanje javnosti. Ali, kaže, ljudi to razumeju, vide ko govori istinu.

"To ne može da se zasniva na željama, kako neki misle, nego na ekonomskom rastu, na onome što uspevate da ostvarite kao suficit u budžetu. Nije spisak želja političara. Linglong je rezultat rada, kao i veće plate ili visina minimalca. To neki u Srbiji još ne razumeju i plašim se da neće nikad ni razmeti", dodao je Vučić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво