Oštra polemika Marije Obradović i Vjerice Radete

Poslanice Marija Obradović i Vjerica Radeta vodile su oštru raspravu o izmeni i dopuni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer je Obradovićeva, koja je predlagač izmena zakona, rekla da su amandmani koje su podneli radikali "skromni".

Poslanici Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke raspravljali su o amandmanima na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Vjerica Radeta rekla je da su izmene zakona o bezbednosti saobraćaja koje podrazumevaju trajnu registraciju za traktore predložene, jer je vlada u medijima bila napadana za prethodno rešenje koje predviđa da se registracija vrši svake godine.

Optužuje vladu da je neodgovorna prema poljoprivrednicima i upitala kako ministar Nebojša Stefanović nije znao u kakvom su stanju traktori i putevi prošle godine kada je ovaj zakon bio donet.

Narodna poslanica Marija Obradović rekla je da radikli koriste svaku priliku da kažu nešto loše o vladajućoj većini i ministru Stefanoviću.

"Nema prostora komentarisati amandman, jer je jako skromno napisan i obrazložen", poručila je Obradovićeva.

Rekla je da se odnos države prema srpskom seljaku ogleda upravo u zakonu koji će usaglasiti ono što je realnost na terenu.

"Kada bi radikali pogledali seljake oči u oči, ovo ne bi smeli da im kažu, ali je mnogo lako govoriti za mikforonom", rekla je Obradović.

Radeta odgovara da je Marija Obradović bila skoro na nekom terenu za golf, jer sa seljacima sigurno bila nije.

"Obradović priča da su nam amandmani skromni, a ona 'neskromna' sve govori 'njen zakon, ona, ja'", rekla je Radeta.

Predsedavajući Vladimir Marinković pokušao je da prekine Radetu, zahvalivši joj se na izlaganju, ali je ona nastavila da govori iako joj je mikrofon bio isključen.

Vladimir Orlić se potom javio za reč i objasnio da se vlasnicima traktora i drugih radnih mašina daje mogućnost da se produži registracija, a da je motiv radikala za kritiku bio lični animozitet i želja da se iskale na nekog.

"Ostavite vašu motivaciju i pogledajte šta je predloženo, a šta ste vi predlozili amandmanima. Kad se podvuče crta Obradović je predložila da se pomogne ljudima, a vi ste amandmanima rekli da ne teba da im se pomogne", rekao je Orlić. 

Radeta je imala primedbu i na predsedavajućeg Marinkovića istakavši da "ima potrebu da se dodvorava naprednjacima, jer njegova stranka neće biti na listi SNS za izbore, ali da možda on hoće".

"Nije Marija Obradović taj faktor. Pogrešnom ste se obratili. Vučić joj je pre neki dan rekao da više neće biti potpredsednik stranke", rekla je poslanica SRS.

Na opaske da radikali neće preći cenzus odgovorila je da se oni ne bave politikom zbog cenzusa već zbog ideologije.

Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja. Nakon glasanja nastavili su raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti zdravstva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара