RTV nije prihvatio zahteve demonstranata

Radio-televizija Vojvodine objavila je odgovor na zahteve predstavnika protesta "Jedan od pet miliona". Navodi da su zahtevi neutemeljeni i da RTV na sedam medijskih platformi prati proteste.

Predstavnici protesta traže da im se u centralnoj informativnoj emisiji, Dnevniku u 17 časova, u vremenu ne kraćem od pet minuta, predstave i obrazlože zahteve građana koji protestuju. Traže i da se ta informacija u suštinski neizmenjenom obliku prenese u svim ostalim informativnim emisijama RTV-a.

U RTV-u navode da takvi zahtevi predstavljaju mešanje i pritisak na uređivačku politiku, kao i kršenje medijskih zakona i kodeksa novinara. Zahtevi za vremensko trajanje priloga ne postoje ni u jednom zakonu, izuzev u pravilima koja se koriste u predizbornim kampanjama, naveli su u RTV-u.

"JMU Radio televizija Vojvodine bila je i ostaće u redovnim i bliskim kontaktima sa svojim slušaocima, gledaocima i čitaocima. Ove kontakte ostvarujemo putem brojnih kanala komunikacije, od javnih rasprava do društvenih mreža. Sastanak koji smo imali sa vama smatramo kao deo ovih aktivnosti. Nadamo se da je bio koristan po sve učesnike i da će doprineti da naš zajednički javni servis bude još bolji. Na zadovoljstvo svih", zaključuje se u odgovoru RTV-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво