Kocijančič: Status kvo u dijalogu Beograda i Prištine nije opcija

Sto odsto uvećane takse koje je Priština nametnula na proizvode iz Srbije i BiH ne samo što stoje na putu dijaloga već stoje i na putu evropskih integracija Kosova, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič. Ističe da status kvo nije opcija.

Maja Kocijančič je u intervjuu za albanski list Šekuli podsetila da je do sada više puta rečeno da Evropska unija, zajedno sa SAD i drugim državama, poziva prištinsku vladu da odmah ukine tu meru da bi se omogućio brz nastavak dijaloga.

"Status kvo nije opcija i ne postoji alternativa brzom nastavku dijaloga između strana. Tarife ne samo da stoje na putu dijaloga već stoje i na putu evropskih integracija Kosova", poručila je portparolka Evropske komisije.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 27. mar 2019, 19:37) - anonymous [neregistrovani]

Cuj,"evropska integracija Kosova" ?

Ko je tebe,g-djo Kocijancic ovlastio da ti "Kosovo" nazivas drzavom i pricas o njegovoj integraciji u EU?
Uostalom,g-djo Kocijancic tebe i ostale cinovnike iz EU niko nista vise i ne pita jer je vas projekat zamazivanja ociju Srbiji propao a sve konce u vezi srpskog KosMeta sada vuku SAD i Srbija?I,niko ne moze "Kosovu" dati nezvisnost osim Srbije pa ni SAD,jer da mogu,one bi vec to ucinile a da Srbiju ne bi nista ni pitale.A,Srbija se nikada nece odreci svoga KosMeta,g-djo Kocijancic.

(sreda, 27. mar 2019, 17:49) - anonymous [neregistrovani]

Poruka Kocijancicevoj

Prava adresa za ukidanje ilegalnih taksi ilegalne vojske OVK su London i Berlin! Oni stoje iza tog bezumlja.

(sreda, 27. mar 2019, 17:33) - Sava Petkovic [neregistrovani]

Статус кво није опција?

Zasto nije ako to ne smeta albancima? Srbiji sigurno ne smeta jer u EU necemo za najmanje 10 godina, a za srpsku robu radimo i trazimo nova trzista. Ta famozna 2025. je samo magareca sargarepa!
Ako Nemci stvarno zele da albanci nastave ozbiljne pregovore, neka im samo zvanicno jave da zaustavljaju €350 miliona nepovratnih donacija, pa da vidite kako ce pregovori da krenu! Ameri mogu da urade isto jer su oni zajedno sa Nemcima glavni financijeri lazne drzave kosova* Gospodja Kocijancic da nas postedi ovih besmislenih izjava koje ne znace ama bas nista!

(sreda, 27. mar 2019, 16:41) - anonymous [neregistrovani]

Pa dajte vise molim vas

Opravdane su kritike onih koji kazu da EU niti ima snage,niti ima moci da nesto postigne. Jos malo pa bice kao UN-debatni klub. Ocigledno je da je u nekom gasenju. I dobro,hajde to,ali ima li ko kod nas da uvidi probleme EU,da se prestroji i da krene nekim putem koji ce biti nesto novo i dobro za nasu zemlju. Ne nadajte se i ne cekajte EU. Znam da nije lako,ali je istina surova.

(sreda, 27. mar 2019, 16:13) - anonymous [neregistrovani]

Majo,

Pokazite im zube. Bez toga, samo gubite vreme a i Srbija sa vama.