Jovanović: U Nišu dominirala kosovska mitomanija

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da su jučerašnje ceremonije obeležavanja 20 godina od početka od NATO bombardovanja pokazale da je i dalje živa i snažna politika koja je Srbiju već jednom "odvela u pakao".

Jovanović je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ukazao da je jučerašnjim ceremonijama dominirala "kosovska mitomanija".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji vodi ovu državu, i dalje jednom nogom želi u Evropu, a drugom nogom i dalje stoji na istom onom mestu zbog kojeg smo već jednom platili strašnu cenu stradanja", naveo je Jovanović.

Dodao je i da "nema potrebe da partijarh iz Niša govori šta moramo da branimo, niti da Milorad Dodik priziva nove ratove svojim neodgovornim porukama".

Jovanović je konstatovao da dve decenije posle bombardovanja ne razumemo kako smo se uopšte našli u situaciji da se konfrontiramo sa celim svetom.

"Na politiku koju smo vodili devedesetih godina, koja nas je izuzela iz svakog reda, te 1999. godine svet je odgovorio surovim bombardovanjem, i sam gazeći međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija, na sličan način kako smo mi to uradili u Srebrenici, koja je bila zaštićena zona UN", istakao je Jovanović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво