Zahtevi za rukovodstvo RTV Vojvodine

Predstavnici protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu predali su zahteve poslovodstvu Radio-televizije Vojvodine, koji se odnose na rad i izveštavanje te javne medijske ustanove o protestima i svim drugim događajima od interesa za građane.

Predstavnici protesta "1 od 5 miliona" su se sastali sa direktorom RTV Miodragom Koprivicom i predstavnicima rukovodstva te medijske kuće.

Kako su saopštili, od RTV Vojvodine se traži da u centralnoj informativnoj emisiji, Dnevniku u 17.00 časova, omogući njihovim učesnicima da predstave svoje zahteve, kao i da budu realizovane emisije u kojima će pod istim uslovima, kao i predstavnici vlasti, redovno učestvovati i predstavnici protesta, opozicione političke i druge organizacije.

Rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine je najavilo da će se o zahtevima izjasniti u roku od tri dana, navodi se u saopštenju.

Direktor RTV-a Miodrag Koprivica potvrdio je da je primio pisane zahteve predstavnika protesta, ali ističe da se nisu saglasili oko teme izveštavanja i ocenama o tome kako je RTV informisao o protestima.

"To ne znači da te razgovore ne treba da nastavimo. Ali, mi ovde imamo 28 strana teksta o tome kako je RTV i u kom vremenu izveštavao o protestima", rekao je Koprivica.

Delove tih zahteva, kaže Koprivica, RTV smatra "pritiskom na uređivačku politiku javnog medijskog servisa".

"To su pre svega zahtevi o minutaži u centralnim informativnim emisijama koje bi bile posvećene protestima. Rukovodstvo RTV-a ne bi volelo da neko na svom putu ka vlasti, pogazi javni medijski servis. Mi to nećemo dozvoliti nikome, mi branimo nezavisnost naših urednika, ja kao direktor imam odgovornost za osnovni proizvod, a to je program, a glavni i odgovorni urednici odgovaraju za svoji program i to im niko ne može uskratiti", rekao je Koprivica.

Direktor RTV-a kaže da je svestan da je "deo građana nezadovoljan načinom na koji RTV izveštava o protestima", te da rukovodstvo RTV nije "gluvo i slepo pa da to ne vidi".

"Mi ćemo sve analizirati, daćemo odgovor i videćemo na čemu smo", rekao je Koprivica.

Predstavnici protesta insistiraju na tome da nije reč o političkim zahtevima, već se oni tiču poštovanja zakona i profesionalnih standarda u radu javnog medijskog servisa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво