"Rampa" za odbojkaše na Brnjaku

Odbojkašima "Bukovice" iz Ivanjice i "Ribnice" iz Kraljeva zabranjeno je da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Predsednik i trener OK "Gračanica", Milan Dabić rekao je za KoSSev da je juče pušten ženski odbojaški tim iz Bajine Bašte, ali da danas nisu pustili nijedan. 

Debić je naveo da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebalo da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice.

Prema njegovim rečima, oni su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz, kako je objasnio, neformalnih kanala bili obavešteni da će utakmice biti odložene, jer gostima neće biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije. 

Izuzetak koji je juče načinjen za ženski odbojkaški tim "Tara" iz Bajine Bašte, bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dođu i danas u Zubin Potok.

"Mi smo danas bili skeptični po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juče nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juče pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije", rekao je Dabić za KoSSev.

I predsednik odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice potvrdio je za KoSSev da je ovaj tim vraćen sa Brnjaka oko 14 časova zato što nisu posedovali dozvolu sportskog saveza Kosova.

"Odbija se ulazak na Kosovo vozilu koje prevozi sedam igrača odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice. Lica ne poseduju odobrenje od sportskog saveza Kosova za odigravanje utakmice", navodi se u dokumentu koji je uručen predstavnicima kluba po zabrani ulaska, kaže Nešovanović.

Ovo je jedan u nizu od sve učestalijih primera zabrana ulaska sportskih timova iz centralne Srbije, napominje KoSSev.

Đurić: Zabrana ulaska bezumni čin

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u izjavi za javnost da je nova zabrana ulaska mladim sportistima "još jedan bezumni i anticivilizacijski potez privremenih institucija u Prištini, koje u kontinuitetu pokazuju nerazuman odnos prema mladima, sportu, ali i poštovanju elementarnih ljudskih prava".

"Međunarodnu zajednicu, koju na Kosovu i Metohiji oličavaju KFOR, EULEKS i druge organizacije, pozivam da oštro reaguju na ovakav, u najmanju ruku neshvatljiv potez prištinskih vlasti, i da mladima, sportistima omoguće slobodu kretanja, bavljenje sportom, svaku bezbednost i pravo na normalan život", naveo je Đurić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, naglasio je, obratiće se svim relevantnim međunarodnim organizacijama i nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdila i sankcionisala i personalna odgovornost za ovakav neshvatljiv i nadasve nerazuman čin, kako bi oni koji stoje iza ovog nedela odgovarali pred zakonom.

Đurić kaže da niko ne treba da bude iznenađen kada oni koji su se na ovakav čin drznuli odgovaraju, a posledice po naredbodavce podsećam da bi mogle uslediti i van granica Srbije.

"Tražićemo i od nadležnih međunarodnih sportskih institucija da konačno reaguju, jer je ovo još jedan u nizu monstruoznih poteza koji nemaju veze sa sportom i sa onim što on predstavlja. I od njih očekujemo da odlučno spreče da se u jednom delu Evrope čitavoj jednoj zajednici i narodu zabrani takmičenje i bavljenje sportskim aktivnostima, ali i normalni uslovi za život, dostojan čoveka u 21. veku", naglasio je Đurić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво