OEBS i EU na KiM o godišnjici početka bombardovanja

Iz Kancelarije EU u Prištini saopštavaju da je 24. mart 1999. datum koji je otvorio težak period za ceo region, ali i za Evropsku uniju. Misija OEBS-a na Kosovu saopštava da saoseća sa članovima porodica svih žrtava sa Kosmeta.

Kancelarija EU u Prištini podseća da se navršava 20 godina od početka NATO bombardovanja.

"Ovo je bio kritičan datum za Kosovo i Zapadni Balkan, otvarajući težak period za ceo region, ali i za Evropsku uniju", saopšteno je iz kancelarije EU u Prištini.

Ističu da sada Zapadni Balkan deli težnju da se pridruži Evropskoj uniji.

"Poštujemo i podržavamo današnju želju da region igra konstruktivnu ulogu u stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu našeg kontinenta", dodaje se u saopštenju.

Na Fejsbuk stranici misije OEBS-a na Kosovu podsećaju na napore te organizacije na deeskalaciji i sprečavanju sukoba na Kosovu.

"To na kraju nije u potpunosti uspelo i stoga se danas podsećamo na cenu sukoba koje su pretrpele sve zajednice", navodi se na Fejsbuku.

Dalje se dodaje da je sprečavanje konflikta, demokratski razvoj, održivi povratak raseljenih i poštovanje ljudskih i građanskih prava svih pojedinaca i zajednica i dalje zajednička posvećenost svih država članica OEBS-a i pruža osnovu za mandat Misije OEBS-a na Kosovu.

"Na ovaj dan se sećamo i svih žrtava sukoba na Kosovu i saosećamo sa članovima njihovih porodica i njihovom trajnom boli", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво