Protestna šetnja radikala povodom 20 godina od bombardovanja

Srpska radikalna stranka organizovala je, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SRJ, protestnu šetnju čiji je početak obeležio predsednik stranke Vojislav Šešelj paljenjem zastava Evropske unije i NATO alijanse.

Pre šetnje, Šešelj je okupljenima rekao da se pre 20 godina desilo divljačko zločinačko bombardovanje srpskog naroda i ubijanje srpske dece.

Kako je rekao, NATO pakt je agresorski pakt koji je prvi put svoju zločinačku misiju iskalio nad Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

"Nikada to ne smemo zaboraviti i nikada nećemo oprostiti, nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlani u tu organizaciju, da bi nas ucenjivali da napadamo druge narode", rekao je Šešelj.

Lider SRS je istakao da Srbija nema šta da traži u EU jer je većina članica Unije i članica NATO-a te dodao da su tamo koncentrisani najgori srpski neprijatelji.

"Postoji samo jedan put za Srbiju i srpski narod, a to je put na istok i integracija sa Rusijom i savez ODKB", rekao je lider radikala.

Šešelj je rekao da je doživotna kazna zatvora Radovanu Karadžiću u Hagu doneta bez dokazane krivice za, kako kaže, izmišljeno krivično delo genocid.

On je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio da se izjasni o toj presudi te naveo da će mu zbog toga na kraju protestne šetnje funkcioneri SRS predati njegove knjige "U Srebrenici nije bilo genocida" jer, kaže, možda je potrebno malo podučiti Vučića.

Na čelu protestne kolone koja je krenula iz Knez Mihailove ulice razvijen je transparent "EU plus NATO jednako srpski neprijatelji", a protestna šetnja završena je kod Predsedništva na Andrićevom vencu gde su funkcioneri SRS ostavili knjige za predsednika Vučića.

Tokom šetnje učesnici su uzvikivali "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija", a u jednom trenutku zapaljene su i baklje.

Protestna šetnja SRS, koju je sve vreme obezbeđivala policija, završena je bez incidenata.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво