Vučić: Dalekosežni rezultati Putinove posete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodiocem Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

Aelksandar Vučić je još jednom naglasio da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

"Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu", rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine.

Rukovodilac Federalne agencije Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima i pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija.

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи