Vučić: Dalekosežni rezultati Putinove posete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodiocem Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

Aelksandar Vučić je još jednom naglasio da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

"Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu", rekao je Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Srbija u petak, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine.

Rukovodilac Federalne agencije Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima i pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine.

Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija.

On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji.

broj komentara 7 pošalji komentar
(nedelja, 24. mar 2019, 18:59) - Natasa [neregistrovani]

Vucic

Rusija i Srbija međusobno dobro funkcionišu!

(nedelja, 24. mar 2019, 17:07) - Саша [neregistrovani]

Војска

Тачно тако. Без добре војске Србија не постоји. Ко е то није јасно нека погледа последњих 700г. историје. А ко мисли да је историја одједном другачија само зато што је 2019. тај стварно живи у сновима.

(nedelja, 24. mar 2019, 16:13) - Boki [neregistrovani]

Srbija

Hvala Rusima.

(nedelja, 24. mar 2019, 16:12) - anonymous [neregistrovani]

S-400

Sto vise naoruzanja da kupimo ili dobijemo bice bolje po nas. S-400 obavezno i jos puno aviona, tenkova i helihoptera. Da nikada vise ne dozivimo 24.mart. Kad smo u vreme Tita imali veliku vojsku i naoruzanje nikom na svetu nije palo napamet da ni u najgorim snovima pokusa da baci ni petardu. Svaka ozbiljna drzava mora da ima ozbiljnu armiju i tacka.

(nedelja, 24. mar 2019, 14:17) - anonymous Mira [neregistrovani]

Rezultati putinove posete

Nova pomoc Rusije u izgradnji Hrama Svetog Save.

(nedelja, 24. mar 2019, 13:56) - sanja [neregistrovani]

xxx

Imamo podrsku Rusije u svim sverama zivota i neizmerno smo im na tome zahvalni.

(nedelja, 24. mar 2019, 13:54) - Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

" како на политичком, тако и на економском нивоу, "

Nadam se i u vojnom ! Sto pre kupiti mocno oruzije da nam se 24 mart nebi ponovo desio