Poslanici Srpske liste nakratko u skupštinskim klupama

Poslanici Srpske liste nakratko su prisustvovali sednici kosovske skupštine, kako bi ubacili kartice i sprečili da im iz proceduralnih razloga budu oduzeti poslanički mandati.

"Naši poslanici su time ispunili svoju formalnu obavezu da ne odsustvuju sa sednica duže od šest meseci. Naglašavamo da nama nije stalo do samih poslaničkih mandata, već da smo, kao nosioci demokratski izražene volje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, dužni da sprečimo da na naša mesta budu dovedeni 'privatni Srbi' Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja", ističe se u saopštenju.

Na taj način, kako se napominje, sprečeno je ponavljanje scenarija po kojem je na mesto ministra poljoprivrede dovedena javnosti nepoznata osoba bez ikakve političke težine i uporišta u srpskom biračkom telu.

"Današnjim pojavljivanjem na sednici sprečili smo da srpski poslanički mandati budu dodeljeni Slobodanu Petroviću, čoveku čiji je najveći politički domet i dostignuće to što po Prištini nasrće na Srbe. Srpska lista nastaviće da se vaninstitucionalno bori za ostvarivanje srpskih prava i zaštitu naših nacionalnih interesa na KiM, ne praveći nikakve tajne pogodbe sa ljudima koji sve otvorenije i smelije prete opstanku Srba na ovim prostorima", piše u saopštenju.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 14:03) - Zoki [neregistrovani]

KiM

Nije lako srpskom narodu na Kosovu.

(petak, 22. mar 2019, 13:53) - anonymous [neregistrovani]

srpska lista

Pametan potez Srpske liste jer ne treba dozvoliti da njihova mesta zauzmu placenici Hasima Tacija.