Saradnja MUP-a sa FBI

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador SAD Kajl Skot prisustvovali su sastanku srpskih i američkih stručnjaka za sprovođenje zakona, koji su razgovarali o trendovima u oblasti borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Na sastanku su učestvovali stručnjaci iz Federalnog istražnog biroa (FBI) i Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) SAD-a zajedno sa ekspertima iz MUP-a Srbije.

Stefanović i Skot saglasili su se o važnosti saradnje na polju sprovođenja zakona u borbi protiv transnacionalnih organizovanih kriminalnih grupa i dogovorili o nastavku bilateralne saradnje u navedenim oblastima.

Oni su ocenili da su se srpske snage bezbednosti pokazale kao važan i kredibilan partner u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i terorizma.

Od 2001. godine Sjedinjene Američke Države obezbedile su obuke za sprovođenje zakona i bezbednosnu pomoć Srbiji, naročito u oblasti granične bezbednosti, carine, borbe protiv terorizma i borbe protiv organizovanog kriminala, u vrednosti od više od 30 miliona dolara, saopšteno je iz MUP-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се