Vlada Srbije – nagrade za paraolimpijce, sredstva za obrazovanje odraslih

Vlada Srbije na sedinici je usvojila više odluka i predloga zakona, među kojima je i dotacija od skoro 1,2 milijarde dinara za uređenje Hrama Svetog Save, kao i nagrade za paraolimpijce.

Na današnjoj sednici Vlada je potvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga parlamentu na usvajanje, saopštila je pres-služba Vlade.

Takođe, Vlada je utvrdila godišnji Plan obrazovanja odraslih za 2019. godinu.

Tim planom izdvojeno je 529.839.000 dinara za edukaciju odraslih, na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta, imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja, navodi se u saopštenju.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.

Članovi Vlade usvojili su odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u tekvondou, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine.

Sportistkinji Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju dodeljena je nagrada u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću.

Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada u visini od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Kako se ističe u saopštenju, na sednici je usvojeno više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture.

Usvojen je i Zaključak o utvrđivanju osnove za Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o unapređenju rada brodske prevodnice na srpskom delu reke Tise.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво