Jovanović: Važno da o zločinima ne ćutimo

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da je pravosnažna presuda Radovanu Karadžiću ogolila sve one u Srbiji koji misle da se može ćutati dok ceo svet govori o toj presudi.

Čedomir Jovanović smatra da su se vlast i oni koji se predstavljaju kao "prava opozicija" ujedinili u stavu da se ta vest može prećutati.

"Čuli su se pravnici iz raznih zemalja, sudije, advokati, političari iz regiona i zvaničnici Evropske unije, ali ništa se nije čulo kao tišina koja dolazi iz Srbije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, ne postoji kolektivna krivica, pa ni krivica srpskog naroda za zlo koje je neko navodno počinio u ime tog istog naroda, ali postoje kukavice koje su počinile ili naredile monstruozne zločine, koji su na tlu Evrope nezabeleženi od Drugog svetskog rata.

"U ime pomirenja, odnosa između naroda i država, kao i održavanja mira, pre svega na prostoru Bosne i Hercegovine, važno je da o zločinima i zverstvima ne ćutimo", ocenio je Jovanović.

Oni koji su odlučili da politička, društvena, naučna i kulturna javnost u Srbiji ćuti o presudi Karadžiću, osudili su Srbiju "na tumaranje po marginama savremene civilizacije, nespremnu da razume da bežanjem od istine i činjenica pre svega čini sebi najgoru uslugu", zaključio je Jovanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво