Argentina neće promeniti stav o KiM

Šef diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u Buenos Airesu sa argentinskim zamenikom ministra spoljnih poslova i vera Gustavom Slauvinenom, koji je naglasio da Argentina neće promeniti svoju poziciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ivica Dačić je zahvalio na argentinskoj podršci stavovima Srbije, koju argentinski predstavnici pružaju u međunarodnim organizacijama, ističući važnost doslednog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta kako Srbije, tako i Argentine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je sa Slauvinenom razgovarao na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Airesu.

Tom prilikom su razmenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i multilateralnoj saradnji i konstatovano je da su naši politički odnosi u stalnom usponu.

Dačić je istakao da pored izvanrednih političkih odnosa treba uložiti dodatne napore za unapređenje privredne saradnje.

Sagovornici su razmenili informacije o izvoznim kapacitetima dve države, na sastanku se razgovaralo se i o konkretnim projektima i skoroj poseti argentinskih privrednika Srbiji.

Argentinski zamenik ministra je ponudio razmenu iskustava u oblastima bezbednosti hrane i ponudio transfer poljoprivredne tehnologije.

Takođe, dogovoreno je da se nastavi sa saradnjom u svim multilateralnim forumima.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 21. mar 2019, 13:45) - anonymous [neregistrovani]

Re: Argentina to čini zbog svojih teritorija,

Pravilni principi su dokazani kao pravilni i zato svaki pametan i savestan čovek podržava sve što je u saglasnosti sa tim pravilnim principima. Svi dobronamerni ljudi koji tako rade međusobno su prijatelji već samim tim, bez obzira da li su se uopšte nekada sreli.
Svaka ljubav i prijateljstvo se zasnivaju na obostranom interesu - koliko za drugu stranu , toliko i za sebe. Jer ako je samo za drugu stranu - to nije ni ljubav ni prijateljstvo, već samilost, milostinja.
Zato zaista - ne treba lupati.

(četvrtak, 21. mar 2019, 13:07) - Protivnik lupanja! [neregistrovani]

Argentina to čini zbog svojih teritorija,

većina i ne zna gde je Srbija,a kamo li Kosovo!

(četvrtak, 21. mar 2019, 11:00) - Воронцов [neregistrovani]

Правилан став Аргентине

У случају признања тзв Косова Аргентина је стала на страну поштовања Међународног права и закона. Аргентина заслужује захвалност због таквог принципијелног става.

(četvrtak, 21. mar 2019, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

Argentina poštuje Vatikan

Argentina i ostale zemlje Južne Amerike imaju ovakav stav zbog stava Katoličke Crkve. Zbog toga je veoma bitno da imamo dobre odnose sa Vatikanom jer da se pitaju samo SAD i Britanci do sad bi većina sveta već priznala Kosovo.