Incident u Prištini, međusobne optužbe Srpske liste i SLS-a

Srpska lista saopštila je da je poverenika te stranke u Prilužju, Milana Kostića u centru Prištine napao predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović. Petrović tvrdi suprotno. Kosovski premijer, predsednik i predsednik parlamenta stali na stranu lidera SLS. O incidentu se oglasila i policija.

U saopštenju Srpske liste se navodi da je člana te stranke Milana Kostića i poverenika u Prilužju, bez ikakvog povoda, u restoranu u Prištini napao je predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović.

Ističe se da je Petrović uz pogrdne reči Kostića pogodio u glavu mobilnim telefonom i tom prilikom ga povredio.

Srpska lista naglašava da je to prvi slučaj nakon 1999. godine u Prištini da Srbin bude žrtva napada od strane drugog Srbina.

"Na poziv povređenog Kostića, na lice mesta ubrzo je stigla policija koja je Petrovića privela, a od Kostića su zahtevali da im dâ izjavu o celom događaju".

Srpska lista tvrdi da je prilikom privođenja Slobodana Petrovića, visoki funkcioner SLS-a Boban Stanković u prisustvu policije na račun Kostića izrekao više ozbiljnih pretnji.

Kako se ocenjuje u saopštenju Srpske liste, sramni napad na Milana Kostića pokazuje "osionost Slobodana Petrovića i njegovih pajtaša, koji su nakon ulaska u Vladu Ramuša Haradinaja i dobijenog mesta ministra umislili da mogu fizički da napadaju i vređaju svoje sunarodnike samo zato što su njihovi politički protivnici".

Srpska lista zahteva da policija i tužilaštvo preduzmu sve neophodne radnje kako bi se Slobodan Petrović i Boban Stanković procesuirali i kaznili.

Na incident su reagovali su kosovski premijer Ramuš Haradinaj, predsednik Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji koji su stali iza Slobodana Petrovića.

"U ime kosovske vlade snažno osuđujem verbalni i fizički napad na poslanika Slobodana Petrovića. Neprihvatljiv je svaki napad koji narušava slobodno mišljenje i politička uverenja bilo koga. Pozivam istražne organe da razjasne okolnosti i da napadači dobiju zasluženu kaznu", napisao je Haradinaj na svom na Fejsbuk nalogu.

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao da je napad na Petrovića napad i na slobodu govora i izabranog predstavnika naroda i zatražio od nadležnih institucija da preduzmu sve mere kako bi se počinioci priveli pravdi, preneo je Telegrafi.

Putem Fejsbuka oglasio se i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji koji je osudio napad i takođe zatražio reakciju nadležnih.

Kosovska policija: Privedene dve osobe

U međuvremenu, kosovska policija je potvrdila da je obaveštena da je došlo do spora između trojice ljudi u Ulici Fazli Grajčevci u Prištini.

Navodi se da je u policijsku stanicu sprovela dve osobe za koje se sumnja da su umešane u taj slučaj.

Dodaje se da je policija preduzela sve potrebne istražne radnje kako bi razjasnila sve okolnosti događaja.

Trenutno, u koordinaciji sa tužiocem, preduzimaju se početne istražne radnje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво