Đurić Prištini: Dalje ruke od našeg univerziteta

Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici bio je i biće u srpskom obrazovnom sistemu, ističe direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Privremenim institucijama u Prištini poručuje: "Dalje ruke od našeg univerziteta, jer on se ne otima već se na njemu stiče znanje!"

Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici deo je Evropske asocijacije univerziteta i sa blizu 8.000 aktivnih studenata bio je i ostaje stub srpskog opstanka na KiM, navodi se na sajtu Kancelarije za KiM.

"Zato je svaki napad na njegov sadašnji status zapravo napad na elementarna prava srpskog naroda i akt agresivne samovolje koja za cilj ima isključivo otežavanje opstanka našeg naroda na KiM", naveo je Đurić.

Podseća da je Prištinski univerzitet je svojevremeno i osnovan kao ogranak Beogradskog univerziteta, i da je danas jedina visokoškolska ustanova sa nastavom na srpskom u južnoj srpskoj pokrajini.

"U Prištini su svesni sa kolikom upornošću i ljubavlju srpski studenti i profesori čuvaju svoju zemlju i bore se za nju, i to im očigledno smeta", navodi Đurić.

Poručuje da Srbi na KiM nikada neće predati svoj univerzitet i da se nikada neće odreći prava da se školuju na svom jeziku i u okviru obrazovnog sistema svoje države Srbije.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 20. mar 2019, 15:53) - Ika [neregistrovani]

Ika

Niko ne moze i nema prava da spreci nase studente da se obrazuju!

(sreda, 20. mar 2019, 13:11) - anonymous [neregistrovani]

Besmislice

Nećemo dozvoliti da nam ugožavaju pravo na kvalitetno obrazovanje!

(sreda, 20. mar 2019, 12:31) - Ana [neregistrovani]

Podrska

Necemo dozvoliti otimanje nase imovine.

(sreda, 20. mar 2019, 12:21) - Lavica [neregistrovani]

Eto

Ovo je jos jedan od napada i pokusaja uzneniravanja Srba na KiM, a samim tim oduzimanjem slobode i prava na obrazovanje

(sreda, 20. mar 2019, 12:13) - Sandra [neregistrovani]

Ђурић Приштини: Даље руке од нашег Универзитета

Srbija brani ono sto je njeno.