Plasman albanske robe na KiM povećan za 61,2 odsto

Od nametnutih taksi uvećanih za 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH profitirala je Albanija, koja je samo u februaru ove godine plasirala 61,2 odsto više robe na tržište Kosova i Metohije, u odnosu na isti mesec 2018. godine, piše prištinska Koha.

Prosek plasmana albanske robe na tržište KiM je u prva dva meseca ove godine u proseku porastao za 18,7 odsto.

Albanija je u februaru zabeležila najveći rast izvoza na Kosovo (61,2 odsto), u Nemačku (7,2 odsto) i Grčku za (2,3 odsto), u odnosu na isti februar prošle godine, saopštio je Albanski institut za statistiku (INSTAT).

Kako se navodi, Albanija je u istom mesecu na tržište Kosmeta plasirala robu ukupne vrednosti 15,7 miliona evra, što predstavlja povećanje u poređenju sa 9,75 miliona evra, koliko je ta cifra iznosila u istom mesecu prošle godine.

Najveći pad u izvozu Albanija je zabeležila prema Italiji (-4,1 odsto), Španiji (-22,9 odsto) i SAD (-16,1 odsto).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво