Šta se zaista dogodilo u Žitorađi?

Dva potpuno oprečna saopštenja stigla su u vezi sa subotnjim događajima na protestu u Žitorađi. Srpska napredna stranka saopštila je da su organizatori protesta "Jedan od pet miliona" napali predsednika opštine Ivana Stanojevića i zaposlene u toj lokalnoj administraciji, dok Pokret slobodnih građana navodi da je prebijen organizator protesta Milan Blagojević.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević kaže da su ga dvojica organizatora protesta "Jedan od pet miliona" iz tog mesta fizički napala u njegovom kabinetu kada ih je primio na razgovor kao što prima i druge građane, te da nije slutio kakve namere zapravo imaju.

"Kod mene su ušli Milan Blagojević i Milos Janaćković. Odmah po ulasku u moj kabinet fizički su nasrnuli na mene, upućujući mi pretnje i meni i svima u opštini. Govorili su da će sve da nas pobiju, da će zapaliti opštinu, da smo svi obeleženi", rekao je Stanojević.

U saopštenju SNS-a dostavljenom medijima se navodi da napadačima nije bilo dovoljno "što su prebili i predsednika opštine i zaposlenog, već su i pretili da će zapaliti zgradu opštine".

Iz SNS-a poručuju da su fizički napadi i pretnje saradnika lidera SZS nedopustivi.

"Pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i privedu pravdi napadače, da odlučno stanu na put sve većem nasilju predstavnika SZS i njihovih nalogodavaca Đilasa, Obradovića i Jeremića, koji čine sve da naruše bezbednost u Srbiji kako bi se dočepali fotelja i nastavili sa pljačkom građana", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je prebijanje Milana Blagojevića, jednog od organizatora protesta u Žitorađi, koga su, kako navode, petorica napadača pretukli u kabinetu Ivana Stanojevića, predsednika te opštine.

PSG traži ostavku Ivana Stanojevića koji je, kako se navodi, uz napadače koje je pozvao i sam učestvovao u prebijanju Blagojevića kao i njegovo procesuiranje u tužilaštvu i sudu.

Pokret slobodnih građana poziva SNS da "umiri svoje predsednike opština, gradonačelnike i druge funkcionere koji su sve češće vinovnici fizičkih napada na građane", navodi se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи