Peskov: Protesti su unutrašnja stvar Srbije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su protesti unutrašnja stvar Srbije. Želimo da vidimo Srbiju stabilnu i kao naciju sa dinamičnim razvojem, rekao je Peskov.

"Uvereni smo da će rukovodstvo Srbije učiniti sve da smiri situaciju", rekao je Dmitrij Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Tas.

Prema njegovim rečima, Rusija želi da vidi Srbiju kao stabilnu i u razvoju i da očekuje da rukovodstvo sredi situaciju u vezi protesta.

"Želimo da vidimo Srbiju stabilnu i kao naciju sa dinamičnim razvojem", rekao je Peskov i dodao da je Rusija spremna da na sve moguće načine doprinese tome u okviru bilateralnih odnosa, jer dve države uživaju dugogodišnje partnerske odnose.

U međuvremenu se oglasilo i rusko ministarstvo spoljnih poslova koje je izrazilo zabrinutost zbog pokušaja dela opozicije da izazove nasilje u Beogradu.

Rusko ministarstvo je ocenilo da je vlast u Beogradu uzdržano i izbalansirano reagovala na, kako se navodi, protivpravne akcije demonstranta koji su napali zgradu Predsedništva i RTS-a.

"Nadamo se da će situacija u Srbiji ostati u pravnim i ustavnim okvirima", navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu ruskog ministarstva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво