Dačić sa šefom diplomatije Venecuele

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Horheom Areasom, koji boravi u poseti Srbiji. Dačić je venecuelanskom kolegi preneo da Srbiju i Venecuelu karakteriše dugo prijateljstvo, koje se ogleda i u međusobnoj podršci na međunarodnom planu.

Ivica Dačić je zahvalio je na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Šef srpske diplomatije preneo je da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Srbija razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravlja dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji, istakao je Dačić.

U konstruktivnom i prijateljskom razgovoru izražena je obostrana spremnost i interes za unapređenje ekonomske saradnje, koja zaostaje za dobrim političkim odnosima, uz konstatovanje obostrane spremnosti za nastavak saradnje na multilateralnom planu.

Ministar Horhe Areasa zahvalio je Vladi Republike Srbije što razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rešavanju krize kroz dijalog.

Areasa je Dačića informisao o poslednjim dešavanjima u Venecueli i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju sprečavanja dalje eskalacije sukoba.

Vlada Venecuele zalaže se za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno i održivog rešenja, istakao je Areasa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво