Stefanović: Krivce za ubistvo Olivera Ivanovića ne treba tražiti među Srbima

Država ima indicija ko bi mogao da stoji iza ubistva Olivera Ivanovića i čim bude mogla da ih dokaže izaći će u javnost sa tim informacijama, rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Prema rečima ministra Stefanovića, sve što je radilo naše tužilaštvo i Bezbednosno informativna agencija ukazuje da krivce i nalogodavce ne treba tražiti među Srbima.

"Ne želimo da izađemo sa više informacija, jer se ponašamo kao odgovorna i ozbiljna država. Teško je bilo sprovoditi istragu tamo gde ne kontrolišete teritoriju, gde vam se ne dozvoljava da imate direktan pristup ni snimcima, ni čaurama, ni licu mesta. Jako je teško bilo na takav način raditi, ali su naši državni organi došli do indicija i informacija koje se razrađuju", rekao je nebojša Stefanović, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Na optužbe koje stižu iz Prištine, ministar odgovara da su one apsurdne.

"Ovakva vrsta političke zloupotrebe je nečuveno. Oni su uhapsili i držali godinama u zatvoru Olivera Ivanovića. Onda su ga ubili, a 14 meseci kasnije nemaju nikakve dokaze, odbijajući da uključe bilo koga iz Srbije u istragu. Jasno je da su se oni uplašili Međunarodnog tribunala koji konačno treba da kazni zločine nad Srbima", rekao je ministar.

Upiranje prstom u Aleksandra Vučića od strane kosovskog ministra pravde Tahirija besmisleno je kao i sve što iz Prištine kažu za ovaj slučaj.

"Prvo su išli da hapse Milana Radoičića, pa onda izdali nalog za njegovo hapšenje, a sada kažu da nemaju bilo kakve dokaze da bi ga uhapsili. Njima je imperativ da prikriju ko su ubice i nalogodavci", naglasio je Stefanović.

Prištinske vlasti, čije je ponašanje ne samo neodgovorno i štetno, ili prikrivaju ubice i nalogodavce, ili ne žele da se do rešenja ikada dođe, dodao je ministar Stefanović. 

Droga zaplenjena na Gradini bila namenjena tržištu Turske 

Govoreći o velikoj zapleni droge na Gradini, Stefanović kaže da je ta akcija rezultat odlične saradnje policije i Bezbednosno informativne agencije.

"Dobra akcija pripadnika MUP-a i BIA-e u kojoj je otkriveno preko 1,1 tona marihuane u 700 paketa sakrivena u dva šlepera. Važno je naglasiti da ova droga potiče sa teritorije KiM, mi smo bili tranzitna zemlj, a droga je bila namenjena tržištu Turske", rekao je ministar policije.

U akciji je uhapšeno pet državljana Srbije među kojima i dva organizatora ove organizovane kriminalne grupe.

Ministar je istakao da mu je drago što se dešava ono na čemu je insistirao, odnosno da borba protiv narko-trgovine mora da bude najozbiljnija stvar u Srbiji.

"Kako za onu koja tranzitira, tako i za onu drogu koja ostaje u našoj zemlji. Dobro je što više nismo tako zanimljivo tržište i što najveća količina narkotika ne ostaje u Srbiji i ne truje našu decu, ali mi moramo da se dokažemo kao ozbiljan partner, da sprečimo da droga ni na koji način ne sme da dodirne Srbiju i da slomimo kičmu narko kartelima koji na najozbiljniji način ugrožavaju bezbednost dece širom sveta", rekao je ministar Stefanović.

Posle užasnog masakra na Novom Zelandu, pojedini analitičari već tumače da Srbiji preti teroristički napad, zbog dovođenja napadača u vezu sa našom zemljom.

"Napadač nema nikakve veze sa Srbijom, ali naravno da mi vodimo računa o bezbednosti naše teritorije. Ovo je bezuman čin i velika tragedija koju svako mora da osudi. To pokazuje da je neophodna ozbiljna saradnja između zemalja kako bi se ovakvi napadi sprečili bilo gde u svetu", rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2019, 10:08) - anonymous [neregistrovani]

Predpostavke i nagadjanja

Niko ne donosi dokaze, vec samo predpostavke i nagadjanja. A od policijsjke istrage nema rezultata. Nece se saznati, isto kao u slucaju Djindjica. Ne verujem ni Beogradu ni Pristini.

(subota, 16. mar 2019, 09:26) - anonymous [neregistrovani]

Опасна времена

Наравно да "Србин" није ни могао да убије Србина Оливера Ивановића. Чак ако је убица и рођен као Србин. Тај који га је убио је најгори изрод ма ком народу припадао.

(subota, 16. mar 2019, 09:23) - spale [neregistrovani]

sustina

Neosporno je da intersi ovakvog monstruoznog ubistva leze na strani Siptara.

(subota, 16. mar 2019, 09:10) - Perica Savic [neregistrovani]

interesi

Krivce za ubistvo Olivera treba traziti u Pristini,znaju oni iz Pristine sta su sve radili i kako su drzali Olivera u pritvoru,pravda je spora ali dostizna.